Vozači oprez! Od ponoći kreće „Spid maraton“

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Od ponoći saobraćajna policija najavljuje dvadesetčetvoročasovnu akciju „Spid maraton“, gde će se u naseljenim mestima ali i na putevima, brzina meriti radarima.

Novost je da će biti primenjena nulta tolerancija prilikom prekoračenja, a posebna pažnja biće usmerena na vozače motocikala

Pripremljenja je specijalna brigada na motociklima-presretačima, koji će bez obeležja policije uočavati prekršioce i sprovoditi ih do prve patrole, koja će ih sankcionisati.

Vozači motocikala neće više moći od gradskih ulica da prave trkačke staze. U MUP-u kažu da će ih stići i naplatiti kaznu.

Dodaju i da se ova akcija sprovodi u čitavoj Evropi u 24 zemlje, a da će podaci biti dostupni svim saobraćajnim stručnjacima koji će analizom moći da utvrde koje sve mere treba da se preduzmu da se smanji broj poginulih motociklista na drumovima.

Boban Milinković iz Saobraćajne policije kaže da su motocikli-presretači bez obeležja, ali da su snabdeveni zvučnim i svetlosnim signalima u skladu sa zakonom.

„Oni će uočavati prekršaje i nesavesne vozače dovoditi do patrola koje će ih sankcionisati“, objašnjava Milinković.

Od početka godine na našim drumovima poginulo je 11 motociklista. Godišnje pogine oko 50, a povrđenih je deset puta više, pa su ovakve kontrole neophodne, kažu u MUP-u.

„Podaci govore da čak 30 odsto motociklista vozi bez vozačke dozvole određene kategorije, čak 11 odsto njih je pod dejstvom alkohola, a preko 50 odsto poginulih mlađi su od 30 godina“, ističe Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Pored kontrole motociklista, motori-presretači MUP-a kontrolisaće i upotrebu mobilnih telefona u vožnji kao i nevezivanje pojaseva u vozilu i to na prednjim i zadnjim sedištima.

U MUP-u kažu da će posebno biti na udaru roditelji koji nebezbedno voze decu, ali i oni koji sami ne koriste pojas.

Izvor: RTS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.