VMA: Otvoren konkurs za medicinske radnike

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Vojno-zdravstvene ustanove primiće 130 vojnika po ugovoru medicinskih sestara i tehničara, a najviše njih biće zaposleno u Vojnomedicinskoj akademiji.

Zainteresovane medicinske sestre i tehničari za rad u vojnom zdravstvu treba da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka regionalnim vojnim centrima, nekadašnjem vojnom odseku.

Prijave traju do 20. maja, za junsku klasu vojnika po ugovoru medicinskih tehničara. U sistemu vojnog zdravstva otvoreno je 130  radnih mesta.

Kako kaže, prvih nekoliko meseci kandidati bi prolazili vojno stručnu obuku, a zatim usko stručna obuka u centrima kao što je VMA i sanitetskoj službi.

Oni koji prođu kompletnu vojnu i stručnu obuku imaće priliku da počnu da rade u vojno-zdravstvenim ustanovama kao što je VMA ili vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu.

Zdravstvenim radnicima, zaposlenim u toj ustanovi poručuje da ne treba da strepe za svoja radna mesta i da treba da rade svoj posao najbolje što znaju, kao i da će biti novog zapošljavanja lekara.

VMA ostaje u službi svih građana, prvenstveno vojnih osiguranika, a zatim i civila.

Od početka godine na VMA bolnički je lečeno 8.885 pacijenata, urađeno je 7.786 operacija i to 4.361 u bolničkim uslovima i 3.425 u ambulantnim uslovima.

Ukupno je pregledano 131.833 pacijenta u specijalističkoj poliklinici, 16.039 pacijenata u Centru hitne pomoći, dok je Institut za radiologiju uradio 32.541 dijagnostičku proceduru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.