Više od 320 hiljada evra za radove na fakultetima u Nišu

0 0
Read Time:51 Second

hetip

Tehnički sastanak predstavnika Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa izvođačima radova i predstavnicima tehničkog nadzora projekta „Unapređenje infrastrukture visokoškolskih ustanova u Srbiji – EU HETIP“ biće održan u petak 7. juna u Nišu.

U toku je izvođenje građevinskih radova na četiri visokoškolske ustanove u vrednosti od 320.000 evra – na Medicinskom fakultetu, Fakultetu zaštite na radu, u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ i u informatičkom centru JUNIS. Pored ovih u Nišu, radovi se izvode na još 8 visokoškolskih ustanova na univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu. Od ove jeseni – 27 visokoškolskih ustanova u Srbiji dobiće vrednu nastavno naučnu opremu i učila u vrednosti od 17 miliona evra. Ukupan budžet projekta EU HETIP iznosi 22 miliona evra, a projektom tehnički rukovodi konzorcijum kompanija SAFEGE i Mott McDonalds.

Radove na niškim visokoškolskim ustanovama kao i distribuciju opreme planiranu za jesen ove godine, finansira EU budžetom od 22 miliona evra iz pretpristupnih IPA fondova. Od 2000. do danas, Evropska unija uložila je 64 miliona evra u sektor obrazovanja u Srbiji.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%