Veliki uspeh Džudo kluba „Bor-KBS“

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

judo2

Autor: Slađana Bogdanović

U Boru, dana 24.10.2009.god. održan je Turnig PRVA DŽUDO LIGA SRBIJE, II kolo u starom Sportskom centru u Boru sa početkom u 12:00 časova. Sistem takmičenja je „svako sa svakim“, borbe traju pet minuta. Tromeč ekipa – JK „Bor-KBS“ Bor, JK „Dinamo“ Pančevo i JK „Ruma“ Ruma.

Žreb je izvučen i u prvom meču sastaju se JK „Bor-KBS“ i JK“Ruma“ iz Rume.
Džudo klub „Bor-KBS“ nastupa sa jednim takmičarem manje. Iljunkarević Stefan kategorija do 60kg.koji se razboleo i nije mogao da učestvuje. U kategoriji do 66kg. nastupa Alfrid Zenuni (drugi na seniorskog prvenstvu države ove godine), Glišić Nemanja u kategoriji do 73 kg., Vladisavljević Milan kategorija do 81 kg.,Simonović Branko kategorija do 90 kg., Pal Dragan do 100 kg. i Ščekić Ranko preko 100 kg.
Prva borba Borana je izgubljena sa 0:10 jer nisu imali predstavnika te kategorije.
U narednim borbama Borani su bili briljantni, borbe su završavali do treće minute odličnim izvodjenjem tehnika bacanja vrednovanim maksimalnim brojem bodova sa 10, „iponom“. Meč sa JK“Ruma“ završen je rezultatom u bodovima 8:6 za Borane a u tehničkim poenima (20:45).
U drugom krugu turnira odmerile su snage JK „Ruma“ i JK „Dinamo“ iz Pančeva. Iskusniji JK“Dinamo“ dominira u svakoj borbi i ubedljivo je pobedio  rezultatom 10:4 u bodovima a u tehničkim poenima (45:20).
U trećem krugu sastaju se JK „Bor-KBS“ Bor i JK „Dinamo“ Pančevo.
Pošto Borani nemaju predstavnika prve kategorije, gube sa 0:10. Takmičar druge borbe Zenuni izvodi odlično bacanje i završava borbu u drugoj minuti „iponom“ sa 10:0. Sledeću borbu gubi Lazar Stojanović. U kategoriji do 81 kg. nastupa Cvetičanin Nebojša i dobija borbu sa 10:0. Simonović Branko u kategoriji do 90 kg. u parteru zahvatom „poluga“ dobija borbu sa 10:0. Pal Dragan nastupa u kategoriji do 100 kg. i već u trećoj minuti rešava borbu sa 10:0 u korist Borana. Poslednja borba u kojoj nastupa Ščekić Ranko završava se
Džudo klub „Bor-KBS“ iz Bora dobija ovaj meč rezultatom u bodovima 9:5 a u tehničkim poenima (40:17).

Borani su se izborili za 4 boda na ovom tromeču i maksimalnim brojem bodova na tabeli. Medjutim, za dve nedelje ih očekuje III kolo koje se održava 15.11.2009.god. u Beogradu (Sportska hala Šumice) gde će se sastati sa „Sloven“ iz Rume i „Rekord“ iz Rakovice. Kada će se tačno znati plasman na tabeli.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Veliki uspeh Džudo kluba „Bor-KBS“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.