Velika tragedija u Majdanpeku: Radnik pronađen mrtav u rudniku

Tridesetogodišnjeg Aleksandra Stojanovića, zaduženog za održavanje transportnih traka na drobljenju u majdanpečkom rudniku bakra, noćas su kolege iz treće smene pronašle mrtvog na radnom mestu.
Nesrećni mladi čovek je, prema kazivanju očevidaca, oko 23 sata i 15 minuta pošao u redovan obilazak pogona i, pošto se nije vratio, kolege su krenule za njim. Pronašli su ga kako leži pored trake, bez bilo kakvih vidljivih povreda na telu.

„Da li je u pitanju prirodna smrt, pokazaće u toku dana izveštaj obducenta iz Niša. Nadležni u Rudniku bakra Majdanpek odmah su o ovoj tragediji obavestili sve nadležne instance, rudarsku inspekciju i policiju, tako da se rezultati istrage očekuju vrlo brzo. Ne možemo dati nikakvu izjavu dok nadležni organi ne konstatuju pravi uzrok smrti. Nesrećni mladi čovek je, bez tragova povreda, pronađen kako leži pored uređaja koji je opsluživao“ – kaže Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost i zdravlje na radu.

Prerano nastradali Aleksandar Stojanović, kako kažu njegove kolege, bio je neobično vredan i savestan radnik, dobar suprug i otac dve devojčice.

 

Izvor: RTB Bor Group

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.