Uvedene privremene mere u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Najnovija vest:

Odlukom Vlade Republike Srbije, je danas 04. marta 2010 godine uvedene su privremene mere u Opštini Bor.

Izvor:  Borska inicijativa >>

Update 17:35 Izvor: StudioB

Vlada raspustila Skupštinu opštine Bor  »

Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Bor i formirala privremeni organ u toj opštini.
Vlada je na današnjoj sednici usvojila Rešenje o imenovanju predsednika i članova privremenog organa opštine Bor.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o izbeglicama.

Usvojena je Strategija karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji koja je zasnovana na aktivnostima modernizacije i usavršavanja, stručnog obrazovanja odraslih i reformskih procesa u oblasti zapošljavanja.

Vlada je usvojila Zaključak o usvajanju programa za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja.

Donete su sledeće uredbe: Uredba o uslovima za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva u nerazvijenim opštinama u 2010. godini, Uredba o uslovima za podsticanje proizvodnje i zapošljavanja u devastiranim područjima u 2010. godini, Uredba o uslovima za ulaganje u radno intenzivne grane prerađivačke industrije u nedovoljno razvijenim opštinama u 2010. godini.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju programa mera za dugoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje preko banaka u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave u 2010. i 2011. godini.

Usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

16:29

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Uvedene privremene mere u Boru

 1. LOSI TEMELJI (pocetak): Vecinski lokalni izbori 2000. godine bili su presudni za dalju sudbinu Bora. Uzasne posledice tih (iskljucivo namernih) gresaka snosimo vec deset godina, i ko zna do kada. Na losim temeljima nikada se ne moze izgraditi stabilna kuca. Mora da se srusi, zajedno sa temeljima, pa sve ispocetka. Meni je bilo jasno da DOS nece imati vecinu na lokalnom nivou u pojedinim “crvenim” gradovima, ako se ne udruzi sa SPO-om. To sam predlozio na sastanku GO DC u Beogradu, ali su me odbili?! Preds. OO SPO-a Miki Janosevic i ja smo se dogovorili da napravimo tzv. “tehnicku koaliciju”, a u prvom momentu nas je podrzao Sinisa Ivaskovic (preds. OO DS). SPO da predlozi po svom izboru 12 kandidata za odbornike, po mogucnosti u selima, u kojima su najjaci, a mi 33 kandidata u svim ostalim izbornim jedinicama. Time bi izbegli konkurenciju i podelu glasova i GARANTOVANO osvojili najmanje 80% mandata. Napravili smo pismeni dogovor u nekoliko tacaka i detaljno ga obrazlozili Bosku Nicicu (sefu Izbornog staba DOS-a za Timocku krajinu) i svim ostalim predsednicima DOS-ovih stranaka u Boru. Nicic je to grubo odbio, a ostali predsednici za njime. Miki Janosevic je podneo ostavku, a zamenio ga je Milija Grujicic, koji je predlozio svega 12 kandidata, ali uglavnom tamo gde mogu da smetaju DOS-u.
  Moj OO DC (Demokratski centar) imao je malo clanova, jer su se ljudi plasili da se uclane zbog mog neprestanog eksponiranja u Borskim novinama, zbog cega su mi nekoliko puta pretili da ce me isterati sa posla, prebacili u izolaciju (sve do prevremene penzije krajem 2006. godine, “jednom nepodoban, uvek nepodoban”) i cesto slali na prinudni odmor. Zato sam na sastanku sa Sinisom Ivaskovicem rekao da cu na Lokalnim izborima predloziti samo dva kandidata, advokata Mileta Petkovica (kao nezavisnog kandidata) i mene. Medjutim, Sinisa je kasnije nagovorio Mileta da postane kandidat DS. Posto je Mile bio zvanicno prijavljen u Crnoj Gori, izborna komisija je odbila njegovu kandidaturu. Zato DOS nije imao svog kandidata u “Vracaru”, pa je pobedio kandidat SPO-a (to je jedina pobeda SPO-a na tim izborima). Bosko Nicic je insistirao u glavnom Izbornom stabu Srbije da DC iz Bora ne da ni jednog kandidata. I tako sam ja, jedan od trojice najaktivnijih DOS-ovaca Timocke krajine u devetogodisnjem periodu: potpreds. OO DS (1992-94) i clan Okruznog odbora DS, clan GO DC (od osnivanja stranke do 2004. godine), sa preko 150 dana mitingovanja u Boru (uvek na korak od bine), 10-ak dana u obezbedjenju raznih mitinga DOS-a u Beogradu (pocevsi od Vidovdana 1992. godine), objavljenih 100 clanaka u Borskim novinama (prvom dobitniku Nagrade za hrabrost u Srbiji), oko 10-ak sati nastupa u raznim domacim i stranim medijima (CNN, Slobodna Evropa, RTS2, Radio Bor) itd. postao “nepodoban” kandidat.
  Boza Bogdanovic, Bor

 2. Sada će preko svojih novih predstavnika iste stranke koje su već bile na vlasti u lokalnoj samoupravi lakše i brže da se dogovaraju kako i koliko da nas odrape sa podizanjem cena komunalnih usluga i uvođenja novih taksa i poreza.

 3. LOSI TEMELJI (drugi deo): Vreme je prolazilo, a DOS nikakao da sastavi svoju listu. U “pet do dvanaest”, sastali smo se u Izbornom stabu (u suturenu, na pocetku 3. Oktobra). Uspeo sam da ih ubedim da prihvate moj predlog za raspodelu – svaka stranka predlaze po jednu izbornu jedinicu u prvom krugu, pocevsi od stranke sa najmanje kandidata i tako do kraja. Tom prilikom, oni su vise vodili racuna o tome da drugoj stranci iz DOS-a nanesu stetu, nego sebi korist i birali su m.z. u kojima nisu imali dobre kandidate, samo u inat drugima. Nova demokratija je dobila sedam mandata. Ponudili su mi kasnije da budem njihov kandidat u m.z. “Centar”. Posle duzeg ubedjivanja u mojoj kuci, pristao sam, jer je potpredsednik opstine Dragan Zikic (SPS) bio u toj m.z. kao kandidat za predsednika opstine, ako oni pobede na Izborima. Pojavio sam se po tri minuta na radiju i TV-Boru. Oba puta sam po dva puta ponovio da me sretnu i PLJUNU ako ih u necemu slazem. Ceo demokratski Bor je o tome pricao, a mozete zamisliti kako bi ostali prosli da su hteli (i smeli) da to isto javno izjave. Dan pre mitinga u Boru poslao sam E-mail o RTB-u Izbornom stabu DOS-a, sa molbom da ga proslede g. Djindjicu, koji je bio na celu tog karavana. On je licno naredio da se i ja pojavim na bini i procitam ga pred oko pet hiljada pristalica DOS-a.
  SPS je tri dana pre izbora odvezao dva kamiona humanitarne pomoci u m.z. “Centar” i besplatno je raspodelio. Iako sam u toj “vucjoj jazbini” osvojio 395 glasova – izgubio sam. Zikic je pobedio uz pomoc kandidata SPO-a, koji je osvojio stotinak glasova na moju stetu (zato ga je Grujicic i predlozio). DOS je zahtevao da se ponove lokalni izbori u tri m.z. zbog nepravilnosti. Ja sam insistirao da i mi ulozimo prigovor, jer smo u medjuvremenu saznali da su u m.z. “Centar” glasali i oko 250 glasaca, koji su bili u birackom spisku, a nisu drzavljani SRJ (Romi muslimanskog porekla iz Makedonije, koji su ziveli od sverca, buvlje pijace, kradje i humanitarne pomoci). Medjutim, nasi DOS-ovci nisu ulozili prigovor, jer su znali da bih ja lako pobedio na ponovljenim izborima.
  Osvojili smo svega 21 mandat, a SPS 22 mandata, iako je DOS na Republickim izborima osvojio 80% mandata?! Dragoslav Nikolic (nezavisni kandidat) i kandidat SPO-a su dali podrsku DOS-u, pa smo sa minimalnom vecinom formirali vlast u opstini. Prvi DOS-ov preds. opstine postao je Kalcic (na insistiranje Boska Nicica i ostalih clanova ND), a potpreds. Dragoslav Nikolic, iako obojica nisi bili clanovi DOS-ovih stranaka?! Najmanje polovina prvih odbornika DOS-a, ili nisu bili u nijednoj DOS-ovoj stranci, ili su se uclanili neposredno pre Lokalnih izbora. Bilo je ocigledno, da ih je SPS “poturio”, posto je vec “poturio” i pojedine preds. OO u Boru, a takodje i neke predsednike DOS-ovih stranaka u Beogradu.
  Boza Bogdanovic, Bor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.