UNHCR: U Srbiji trenutno 5.203 migranata

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

U Srbiji su se zaključno sa 23. julom nalazilo 5.203 registrovanih migranta, objavio je na svom vebsajtu Komesarijat UN za izbeglice (UNHCR).

Prema navodima UNHCR-a, 94 odsto ili 4.899 smešteno je u 18 vladinih centara. Neki od centara, posebno Tranzitni centri Adaševci i Principovac su i dalje prenatrpani i koriste i dalje privremena skloništa kao što su šatori da bi primili izbeglice i migrante, uključujući i porodice i decu bez pratnje.

Od 1. do 23. jula 206 izbeglica se izjasnilo da namerava da traži azil u Srbiji, navodi se u izveštaju.

Sakupljeni su izveštaji o 157 kolektivnih proterivanja iz Hrvatske, i navodi se da su mnogi migranti rekli da im je u toj zemlji odbijen pristup proceduri za traženje azila tamo, a 59 je proterano iz Mađarske.

Od ukupnog broja izbeglica i migranata 731 nalazi se na jugu i smešteni su u prihvatne centre u Preševu, Vranju i Bujanovci. Ood tog broja 62 su deca bez pratnje ili razdvojena od porodice.

U centru Beograda procenjuje se da se nalazi 160 izbeglica ili migranata. U centru u Krnjači ih ima 741, uglavnom porodice iz Avganistana, Iraka i Sirije dok je 919 muškaraca, uključujući 243 dečaka bez pratnje smešteno u Obrenovcu. Većina njih je iz Avganistana, a sledi Pakistan, dok je vrlo malo njih iz drugih zemalja.

Na istoku zemlje nalaze se 434 izbeglice, na zapadu u Adaševcima i Principovcu ih ima 1.038.

Protekle nedelje 48 tražilaca azila, uglavnom porodice iz Avganistana, Iraka i Sirije primljeno je u Mađarsku, navodi UNHCR.

Izvor: Beta

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.