Umesto profesionalnog menadžmenta, Spaskovski ostaje direktor RTB Bor

Dugogodišnji direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski nastaviće da vodi ovu firmu iako je još krajem 2016. raspisan tender za izbor profesionalnog menadžmenta, potvrđeno je za Insajder iz Ministarstva privrede.

U odgovoru navode da je „radna grupa za privatizaciju RTB-a, u skladu s dogovorom sa MMF-om, odlučila da što pre treba ući u postupak privatizacije zbog velikog interesa strateških investitora iz Kine, Rusije i Kanade“.

Na pitanje novinara Insajdera zbog čega nije realizovan tender i izabran profesionalni menadžment za RTB Bor, iz Ministarstva privrede kažu da je s obzirom na trenutno dobru likvidnost RTB-a i cenu bakra od 6.000 dolara po toni, odlučeno da se što pre pronađe strateški partner.

Tender za izbor profesionalnog menadžmenta raspisan je krajem prošle godine i nekoliko je puta produžavan. Poslednji rok je istekao 31. jula.

Da će umesto novog menadžmenta, RTB-om i dalje rukovoditi Blagoje Spaskovski nagovestio je pre nekoliko dana i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

“Vlada Srbije u ovom trenutku pregovara sa kompanijama iz Kine, Rusije i Kanade, koje su zainteresovane za strateško partnerstvo sa RTB-om. Sve te kompanije rade svoje procene stanja isplativosti ulaganja u RTB. Aktuelni menadžment je tu da im pruži svu neophodnu pomoć, a odluku koja će kompanija biti partner RTB-a donećemo nakon detaljnih sagledavanja”, rekao je Antić.

Izvor: Insajder

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.