Umesto profesionalnog menadžmenta, Spaskovski ostaje direktor RTB Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Dugogodišnji direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski nastaviće da vodi ovu firmu iako je još krajem 2016. raspisan tender za izbor profesionalnog menadžmenta, potvrđeno je za Insajder iz Ministarstva privrede.

U odgovoru navode da je „radna grupa za privatizaciju RTB-a, u skladu s dogovorom sa MMF-om, odlučila da što pre treba ući u postupak privatizacije zbog velikog interesa strateških investitora iz Kine, Rusije i Kanade“.

Na pitanje novinara Insajdera zbog čega nije realizovan tender i izabran profesionalni menadžment za RTB Bor, iz Ministarstva privrede kažu da je s obzirom na trenutno dobru likvidnost RTB-a i cenu bakra od 6.000 dolara po toni, odlučeno da se što pre pronađe strateški partner.

Tender za izbor profesionalnog menadžmenta raspisan je krajem prošle godine i nekoliko je puta produžavan. Poslednji rok je istekao 31. jula.

Da će umesto novog menadžmenta, RTB-om i dalje rukovoditi Blagoje Spaskovski nagovestio je pre nekoliko dana i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

“Vlada Srbije u ovom trenutku pregovara sa kompanijama iz Kine, Rusije i Kanade, koje su zainteresovane za strateško partnerstvo sa RTB-om. Sve te kompanije rade svoje procene stanja isplativosti ulaganja u RTB. Aktuelni menadžment je tu da im pruži svu neophodnu pomoć, a odluku koja će kompanija biti partner RTB-a donećemo nakon detaljnih sagledavanja”, rekao je Antić.

Izvor: Insajder

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.