Udrženje domaćina za razvoj turizma

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

osnivacka

Bor, 25.04.2009.

Danas je osnovano „Udruženje domaćina za razvoj turizma u borskoj opštini“. Osnivačka skupština je održana u prostorijama „Medijacentra“ u Boru, ul Kralja Petra I, koji je i medijski sponzor.

Bor i okolina imaju velikih potencijala u seoskom, lovnom i sportskom turizmu ali kapaciteti nisu dovoljni i potrebno je što pre verifikovati postojeće kako bi turistička ponuda bila kvalitetnija. Udruženje upravo ima za cilj poboljšanje kvaliteta i pružanje potrebne podrške u kreiranju novih kapaciteta.

Predsednik novoosnovanog udruženja, Ljubodrag Milenković, rekao je da je dobijena podrška Resurs centra, Turističkih organizacija kao i isnstitucija koje su vezane za turizam u Boru, i dodao: „Postoje četiri registrovana domaćinstva od kojih je jedno u Zlotu koje između ostalog može da ponudi obilazak Zlotske pećine i Zlotskog kanjona. Domaćinstvo u Gornjanu koje pruža mogućnost prijatne šetnje i obilaska planine Stol kao i domaćinstva u Šarbanovcu i na Dubašnici sa razvijenom lovačkom sekcijom. Sve do sada nismo imali pomoć lokalne samouprave i turističkih organizacija pa je rešeno da se krene putem onih koji su već korak dalje od naše opštine. Ostvarena je saradnja udruženjima iz Tršića i Valjeva. Očekuje se da do kraja godine bude još deset registrovanih domaćinstava sa kapacitetom od pedeset ležaja i da samim tim ponuda bude kompletirana. Pošto su kapaciteti hotela „Srpska kruna“ i „Dom odmora“ mali a hotel na Borskom jezeru ne radi, potrebno je ubrzati radove na verifikaciji kapaciteta pred predsojeću turističku sezonu.“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.