U zavisnosti od broja novih slučajeva razmatraće se i uvođenje vanredne situacije

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija, zabeležena su dva nova slučaja virusa korona, što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno 13 osoba pozitivnih na virus.

“Od tri pozitivna rezultata koja su pristigla, dve osobe su sa teritorije našeg grada i ti pacijenti su već na terapiji, sa blagom kliničkom slikom. Treća osoba je sa teritorije drugog grada, ali je testirana u Boru.

Na osnovu trenutnih rezultata, možemo da kažemo da je situacija u gradu stabilna, ali uzevši u obzir tendenciju rasta obolelih u gradovima u okruženju i sa ciljem preventivnog delovanja, mi ćemo uputiti zahtev Zavodu za javno zdravlje “Timok” da pojačamo mere zaštite.”, izjavila je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, epidemiološka slika u Boru je povoljna, a u zavisnosti od broja novih slučajeva razmatraće se i uvođenje vanredne situacije.

“Treba odgovorno sagledati činjenice na terenu. Čekamo veliki broj rezultata naših sugrađana koji su testirani u prethodnom periodu i na osnovu toga ćemo razmatrati uvođenje vanredne situacije u gradu. Od sutra na snagu stupaju nove mere i siguran sam da će to na neki način sprečiti širenje virusa, a grad će aktivno kontrolisati sprovođenje ovih mera.”, rekao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

On je dodao da je na sastanku predstavnika Borskog i Zaječarskog okruga razmatrana nabavka PCR aparata za testiranje građana sa teritorije ova dva okruga.

„U narednom periodu pripremićemo dokumentaciju i odluke kako bismo kupovinom PCR aparata ubrzali testiranje i pristizanje rezultata.“, zaključio je Milikić.

Izvor i foto: Grad Bor

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.