Tražiće reprizu izbora

0 0
Read Time:36 Second

M. B. | Večernje novosti

Srpska napredna stranka razmatra mogućnost da zatraži poništavanje izbora u Boru i novo glasanje, zbog pojave lažnih uplatnica

SRPSKA napredna stranka mogla bi da zatraži poništavanje izbornih rezultata u Boru, posle otkrivanja velike prevare sa lažnim uplatnicama ove stranke – saznaju ”Novosti”.

O tome će u četvrtak da raspravlja predsedništvo naprednjaka i vrlo su izgledne šanse da se ova stranka i zvanično obrati državnim organima zahtevom za reprizu glasanja.

Osim toga, ”tomisti” će sigurno uskoro da zatraže i da Miloš Miščević, zamenik generalnog direktora PTT ”Srbija”, bude smenjen sa svih partijskih funkcija u DS. On je priveden zbog sumnje da je pošti u Boru dostavio lažne uplatnice SNS, a inače je prvi čovek demokrata u beogradskoj opštini Stari grad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Tražiće reprizu izbora

 1. ARGUMENTI ZA PONAVLJANJE LAŽIRANIH IZBORA U BORU

  Lažne uplatnice su samo jedan od argumenata za ponavljanje izbora.

  Mnogo veću težinu i važnost ima činjenica da je Opštinska izborna komisija svojim zvaničnim zapisnikom na posredan način priznala da je prilikom ovih izbora upotrebljeno 230 glasačkih listića više nego što je zvanično bilo pripremljeno za izbore. Da je bilo štampano više listića nego što je zvanično dato biračkim odborima dokazano je time što su izbori bili ponovljeni na dva biračka mesta na kojima je prilikom prethodnih glasanja upotrebljen po jedan glasački listić više. Ostatak od 228 viška upotrebljenih glasačkih listića je zataškan kroz izveštaj Opštinske izborne komisije iako je upotreba tog viška glasačkih listića konstantovana kroz specifikaciju glasačkih listića u navedenom izveštaju Opštinske izborne komisije.

  Ko ne veruje neka proveri podatke iz tog Izveštaja. Moja provera dala je sledeće rezultate:

  Primljeno: 42719 glasačkih listića
  Ostalo neupotrebljeno: 21584 glasačkih listića
  Glasalo na biračkim mestima: 21097 birača
  Glasalo van biračkih mesta: 268 birača
  Ukupno glasalo: 21097 na biračkim mestima + 268 van biračkih mesta = 21365 birača

  Dobijenih i upotrebljenih glasačkih listića: 21584 + 21365 = 42949

  Znači da je upotrebljeno 42949 glasačkih listića a prikazano je da je navodno dobijeno samo 42719, što znači da je upotrebljeno 230 glasačkih listića više nego što je dobijeno. Pošto su zbog viškova glasačkih listića bili ponovljeni izbori na dva biračka mesta a u više izveštaja biračkih odbora je konstantovano da je bilo kupovine glasova, postoji osnovana sumnja da je takva kupovina, između ostalog, vršena i upotrebom viška glasačkih listića, tako što su ovi listići kao popunjeni van biračkih mesta, ubačeni od strane plaćenih glasača umesto onih glasačkih listića koje su ti plaćeni glasači dobili od biračkih odbora prilikom svojih prijava na biračkim mestima. Tehnika krađe izborne volje građana Bora odvijala se po sledećem scenariju:

  Plaćeni glasač iz Fonda viška od 230 glasačkih listića pre ulaska na biračko mesto dobija popunjen glasački listić koji ne prijavljuje Biračkom odboru od koga nakon prijavljivanja svojih podataka iz biračkog spiska od Biračkog odbora dobija prazan glasački listić, zatim odlazi iza paravana i vrši zamenu glasačkih listića, izlazi iz paravana i u glasačku kutiju ubacuje popunjeni glasački listić naručioca njegove izborne volje a prazan glasački listić vraća naručiocu kao priznanicu da je glasao po volji naručioca na osnovu čega mu naručilac isplaćuje dogovorenu naknadu. Isplaćeni birač odlazi a naručilac izborne volje popunjava primljeni prazan glasački listić i predaje ga sledećem plaćenom glasaču i tako sve dok ima zainteresovanih plaćenih glasača a ja lično, pod zakletvom da govorim istinu i sa verom u Boga mogu potvrditi da je na mom biračkom mestu br. 9 bilo mnogo tih plaćenih glasača i da su neki od njih hvatani tako što su iza paravana vršili snimanje svojih glasačkih listića kao dokaz da su glasali po narudžbini, što je konstantovano i zvaničnim izveštajem Biračkog odbora na ovom biračkom mestu a što ustvari znači da su i druge političke opcije dobijale plaćene glasove ali pošto nisu imale Fond sa viškom glasačkih listića lakše ih je bilo uhvatiti na ovom nečasnom poslu. Ko ne veruje da su ovi izbori u Boru bili lažirani može se uveriti ako pogleda http://bokisingl.wordpress.com/2010/06/28/kako-zaraditi-profit-partnerstvom-sa-politickom-mafijom-treci-deo/

 2. Ja ne verujem da ce izbori biti ponovljeni jer tesko ce ova vlast hteti da se pomiri sa time da budu ponovo izbori i tako mozda izgubiti ove fotelje koje su krvavo zaradili marvezacijama i podmicivanje i kupovinom glasaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.