Tragedija u Boru: Lečili je od hemoroida a umrla od sepse!

0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Dragana Bugarinović (45) preminula od teške infekcije krvi 12. oktobra na Kliničkom centru u Nišu, na koji je prebačena nakon reanimacije u Opštoj bolnici u Boru. 

„Moja žena je umirala pod temperaturom i u strašnim bolovima dve nedelje, jer lekari nisu hteli da je prime u Opštu bolnicu u Boru. Špricali su je ko pseto injekcijama i infuzijama i vikali da joj nije ništa. Dijagnostikovali su joj hemoroide, a ona je umrla od teške sepse, a da su je doktori na vreme lečili, još bi bila živa“, tvrdi Željko Bugarinović (51) za Kurir.
Prema Željkovim rečima, sve je počelo 25. septembra, kada je Dragana dobila bolove u donjem delu kičme i temperaturu.

Otišli smo u hitnu službu Doma zdravlja u Boru, gde su joj dali injekcije. Posumnjali su da ima upalu debelog creva i uputili je u Opštu bolnicu u Boru, gde joj je hirurg Goran Bogdanović konstatovao hemoroide, zakazao pregled za 8. oktobar i poslao nas kući. Međutim, bolovi su se nastavili i bili sve jači. Danju je imala temperaturu 37, a uveče 41. Leva noga joj je strahovito otekla, od dve nedelje, koliko se mučila, samo jedan dan nismo dolazili na hitan prijem. Jednom sam je i noću dovezao, nije mogla da izađe iz auta i ležala je na zadnjem sedištu. Lekari je nisu ni izvadili iz kola, samo su joj povukli helanke, dali injekciju i poslali nas kući. Sve vreme sam tražio da nas prime u bolnicu, ali nisu hteli.

Prema njegovim rečima, Dragana je napokon u subotu, 6. oktobra, ipak prebačena na odeljenje neurohirurgije Opšte bolnice u Boru, ali se i dalje čekalo da je prebace na hirurgiju.
Foto: Privatna arhiva
Bilo joj je sve gore i gore, bila je kao u nekoj polukomi, nije mogla ni da jede, ni da govori. Na kraju sam otišao kod tog Bogdanovića na hirurško, koji mi je rekao da se ništa ne sekiram i da će sve biti u redu. Tek u nedelju, 7. oktobra, prebačena je na intenzivnu negu, dotad joj nikakve posebne analize nisu rađene. Kad sam došao u ponedeljak, Bogdanović se uhvatio za glavu, kaže: „Stvar se iskomplikovala.“ Njoj je srce stalo, reanimirali su je i sa dijagnozom sepse poslali hitno za Niš. Tamo je umrla i pored svih napora lekara. Da su joj urađene analize na vreme i da su je na vreme primili u bolnicu, ona bi danas bila živa, od hemoroida se ne umire u 21. veku – kaže Bugarinović.
U Domu zdravlja u Boru su nam nezvanično rekli da je pacijentkinja više puta upućivana u bolnicu.
Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović nam je preko sekretarice poručio da je upoznat s ovim slučajem, ali da ne želi da daje nikakve komentare pre nego što ne dobije rezultate obdukcije.
Iz Ministarstva zdravlja rečeno je za Kurir da će hitno uputiti inspekcijski nadzor u Opštu bolnice u Boru kako bi proverili ove navode.

Bugarinović:Tužiću i lekara i bolnicu

Željko Bugarinović tvrdi da je Dragana pre ovog bila zdrava i jaka žena koja nije bolovala ni od kakvih hroničnih bolesti.

Dolazio sam da je obilazim sa sinovima i vikao : „Ma izdržaćeš, jaka si ti“, a ona mi odgovarala „Više nisam jaka…“ Bila je u užasnim bolovima. Dok su mi lekari u Boru vikali da joj nije ništa, žena koja je ležala pored nje mi je kazala: „Ma vodi je odavde sine, ona umire.“ Tužiću i Opštu bolnicu i lično lekara Gorana Bogdanovića koji ju je poslao kući… Na otpusnoj listi je lepo naznačena da je umrla od sepse – kaže Bugarinović.

Izvor: Kurir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Tragedija u Boru: Lečili je od hemoroida a umrla od sepse!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.