TIR, RBB i RBM – pripojeni RTB-u Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Agencija za privredne registre usvojila je (27. juna) prijave za registraciju statusne promene u okviru koje su se tri zavisna društva – TIR, RBB i RBM – pripojila RTB-u Bor.

 

Ovim činom uspešno je okončan postupak statusne promene, a celokupna imovina i obaveze zavisnih društava prenete su na RTB DOO Bor.
Zavisna društva prestala su da postoje i obrisana su iz registra APR-a, bez sprovođenja postupka likvidacije, dok RTB DOO Bor, kao sledbenik društava koja su mu pripojena, nastavlja da radi.
Takođe, prestale su funkcije direktorima zavisnih društava – Nebojši Videnoviću (RBB), Vladimiru Janoševiću (TIR) i Branislavu Tomiću (RBM).
Direktor novog privrednog društva, čiji je pun naziv Rudarsko-topioničarski basen RTB Bor DOO Bor, jeste Blagoje Spaskovski.
Statusna promena, kao jedna od mera koju predviđa Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) preduzeća, izvršena je u cilju povećanja efikasnosti u upravljanju, smanjenja troškova poslovanja, povećanja ekonomičnosti i unapređenja korporativnog upravljanja.

Svi zaposleni, nakon registracije statusne promene pripajanja, nastavljaju da rade u novom, jedinstvenom RTB-u Bor i zadržavaju uslove rada koje su imali i pre statusne promene. Promenom poslodavca ne menjaju se status i položaj zaposlenih, njihova prava i obaveze, kao ni važeći ugovori o radu.
Dakle, statusna promena ne donosi nikakve negativne posledice po zaposlene. Neće uticati ni na rokove definisane ugovorima o radu na određeno vreme i drugim ugovorima o radnom angažovanju. Na prava i obaveze zaposlenih primenjivaće se odredbe važećih kolektivnih ugovora.

Kompletno rešenje (download pdf)

 

Autor: Kolektiv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.