Tausbaj u rodnom gradu

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

U poseti Boru danas je bio Selahatin Tausbaj, vlasnik firme Orbak-METAL iz Istambula u Turskoj. Njega je primio i ugostio v.d. generalnog direktora Rudarsko topioničarksog basena Bor, Blagoje Spaskovski. Vođeni su razgovori o nedavno započetoj saradnji ove dve firme.

Gospodin Tausbaj koji je rođen u Boru, sada je ugledni biznismen i bavi se preradom bakra i plemenitih metala. Firma Orbak-METAL bavi se između ostalog i otkupom otpadnog bakra koji prerađuje u livnici u Bugarskoj, pa potom plasira na tursko tržište. Godišnji otkup otpadnog bakra koji se prerađuje i plasira preko ove firme na tursko tržište kreće se i do 50 hiljada tona.

Cilj poslovne saradnje između Orbak-METAL i RTB Bor je prebacivanje procesa prerade iz Bugarske u Srbiju i borsku livnicu, koju gospodin Tausbaj obrazlaže namerom dam pomogne razvoj privrede svog rodnog grada i RTB-a Bor. Nedavno je u Istambulu boravio i vlasnik Grand inžinjeringa iz Bora, gospodin Dragan Živković koji je tom prilikom upoznat sa radom i mogućnostima Orbak-METAL-a.

Pored razvijanja poslovne sradnje gospodin Tausbaj je izrazio želju za zbližavanjem dva naroda uz želju da nikada više ne bude ratova i međunacionalnih sukoba i mržnje, i da svi žive kao braća i sestre, kako je rekao.

Gospodin Tausbaj je uputio poziv gostoprimstva svima iz Bora koji žele da posete Istambul i budu njegovi gosti. Prve korake poslovne saradnje u razgovoru sa gospodinom Spaskovskim, Tausbaj je uslovio potrebom za boljim upoznavanjem u kojem če se obe strane bolje prilagoditi jedna drugoj i krenuti u kvalitetnu i obostrano korisnu saradnju.

Na kraju improvizovane konferencije za novinare, gospodin Blagoje Spaskovski je zamolio za strpljenje i razumevanje u pripremnom periodu ovog nesvakidašnjeg projekta saradnje, podsećajuči da je u ovakvim procesima najbolje iči proverenom metodom – „korak po korok“. Spaskovski je zaključio skup rekavši da je čovek velikog srca, optimista i veliki radnik, obećevši da će raditi na tome da borski gigant vrati u sam vrh gde mu i jeste mesto.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Tausbaj u rodnom gradu

  1. Nadam se da će ovakve saradnje biti još, jer naših ljudi u Svetu ima mnogo. Možda je primer gospodina Tausbaja poučan svima koji bi pre njega trebali shavtiti značenje reči, „rodni grad“.

    Treba pomoći svima koji zaista žele da krenu za ovim primerom ali nažalost lokalni političari pokazuju vrlo malo razumevanja dijaspore i njihovih potreba.

    Siguan sam da bi se ozbiljnijim pristupom ovoj problematici tj onima koji nameravaju da se vrate mnogi problemi bili brže i kvalitetnije rešeni.

  2. Da ali ce nas da truju u Boru nece u Turskoj.A sto se tice Dragan Zivkovica je propao tako da nema tu sta da se prica mnogo.Kada je fabrika lak zice iz Italije gde ja zivim koja se zove Dell’Angeli koja je htela da kupe fabriku lak zice iz Bor njima nisu da li da kupe jer vlada mafija u Srbija.A samo da napomenem vlasnik te firme dell’angeli je polu Srbin,majka mu je Srbkinja.Kad je dolazio da gleda firmu oni su ga vodeli na ruckove tamo ovamo,i on ce na kraju da ima kaze prestanite da me lazete kazi te mi koliko kosta fabrika.I to na Srpskom pa vi sad vidite sta je Bor propustio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.