Strateški plan Saveta za socijalnu politiku

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Razvoj aktivnih mera zapošljavanja, preventivnih usluga u zajednici, mreže servisa za stare, osobe sa invaliditetom, nemoćne, podrška hraniteljskim porodicama, deci bez roditeljskog staranja na hraniteljstvu i žrtvama nasilja, osnovni su ciljevi važećeg strateškog plana za socijalnu politiku opštine Bor usvojenog 2013. godine, a biće i polazna osnova za izradu novog strateškog dokumenta koji će dati smernice razvoja socijalne politike u opštini Bor od 2018. do 2022. godine, rečeno je na prvom sastanku lokalnog Saveta za socijalnu politiku koji je održan u opštini Bor.
„Ono što mi želimo jeste da to ne bude samo mrtvo slovo na papiru, sastali smo se da pogledamo šta je učinjeno u prethodnom periodu kroz ovaj strateški dokumet, koji su nedostaci tog dokumenta i šta bi trebalo uraditi u narednom periodu. Ova strategija ima više delova i bavi se sa više aspekata razvojem socijalne politike. Svako će preuzeti deo obaveze da vidi šta je do sada urađeno po važećoj i koje su ideje za izradu nove strategije, jer ćemo već krajem ove i početkom naredne godine ovu strategiju početi da izrađujemo da se ne bi desilo da kao prethodna strategija koja važi od 2013. do 2018. godine, bude usvojena krajem 2013. godine, što je pomalo neozbiljno“, kaže Dobrica Đurić, predsednik Saveta za socijalnu politiku opštine Bor.
Nova strategija bi, osim usluga koje se primenjuju i već daju dobre rezultate, trebalo da uvede i nove, kojima će se proširiti domen socijalne zaštite.
Nama su najbitnije usluge koje već postoje,ali i da pogledamo koje su to usluge koje, kao lokalna samouprava u domenu socijalne zaštite, nemamo, da vidimo kako one funkcionišu: preko ustanova ili direktno iz lokalne samouprave preko budžeta. Želimo da proširimo socijalnu zaštitu dodavanjem novih usluga, novih dnevnih boravaka, ne samo za decu sa posebnim potrebama, već i za decu koja imaju problem sa vršnjačkim nasiljem, da uslugu pomoći u kući omogućimo i seoskim domaćinstvima, napravimo mobilne timove i da se ozbiljnije bavimo aktivnom politikom zapošljavanja, ističe Dobrica Đurić.
Strateški plan za socijalnu politiku je značajan dokument koji utvrđuje okvire i usmerava budući razvoj ove oblasti u opštini Bor i trebalo bi da uspostavi kvalitetniji i sveobuhvatniji sistem podrške pojedincu i ugroženim grupama, kao i da omogući da usluge budu dostupne svim građanima.

Izvor: Televizija Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.