Štrajk radnika RTV Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Novinari radio-televizije Bor stupili su u spontanu obustavu rada. Tim povodom izdali du saopštenje za javnost u kome se kaže:

Radio – televizija Bor od subote, 23. januara 2010. godine obustavlja proizvodnju i emitovanje informativnog programa. Ovakav stav donet je na zajednčkom redakcijskom sastanku nakon saopštenja v.d. direktora JP : Radio – televizija “ Bor, Milutina Antića, da iz ličnih razloga ni danas nije potpisao ugovor o radu sa predsednikom Privremenog Upravnog odbora preduzeća, Suzanom Branković.

Da podsetimo, od 22. septembra 2009. godine, prema odgoivarajućoj odluci Skupštine opštine Bor, započeo je proces likvidacije JP „SRIF“. Takođe, prema odluci Skupštine opštine Bor, o osnivanju  JP „Radio – televizija Bor“ za v.d. direktora imenovan je Milutin Antić. Od tog dana, 30 zaposlenih dobilo je rešenje na određeno vreme do završetka procesa likvidacije, dok je sa ostalima raskinut radni odnos. U međjuvremenu, v.d. direktor je zbog nemogućnosti realizacije minimuma informativnog programa pozvao određene bivše zaposlene da volontiraju što je desetak i prihvatilo.

I nakon četiri meseca, 30 zaposlenih u JP „SRIF“ u likvidaciji je u potpuno istoj poziciji, bez isplaćenih zarada od 22. septembra, a svi zaposleni nisu primili ni avgustovsku platu.

Svi mi, takodje, radimo u izuzetno lošim tehničkim uslovima, bez opreme i osnovnih sredstava za rad, sa samo jednim vozilom.

Zaposleni i volonteri zbog svega ovog su zauzeli zajednički stav da više ne proizvode i emituju informativni program Radio – televizije Bor, što znači da od sutra neće biti Dnevnika i vesti, a od ponedeljka ni jutarnjeg programa niti bilo kakvih drugih informativnih emisija. Ova odluka važiće do daljnjeg, odnodsno do trenutka dok se ne potpišu odgovarajući ugovori o radu, isplate zaostale zarade i prenese imovina sa „JP SRIF u likvidaciji“ na novoosnovano JP „Radio – televizija Bor“ koje je registrovano u Agenciji za privredne registre jos 25. novembra 2009. godine.

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća  „Radio televizija Bor“, Milutin Antić, nije hteo da da zvaničnu izjavu , već je nezvanično rekao da radnici, kad su toliko dugo čekali da se reši ova situacija, mogu da sačekaju početak naredne nedelje, kad se, prema njegovim rečima očekuje razrešenje situacije, jer sve zavisi od osnivača, tj. opštine Bor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Štrajk radnika RTV Bor

  1. Obustava proizvodnje lošeg TV programa bi bila zaista poženjna, kako za nas građane, tako i za opštinski budžet. Za probleme Informativne kuće koja se svela na takvo jadno stanje verovatno će malo ko žaliti, jer ako je tačno da su neki od njenih „radnika“ dozvolili sebi da pristanu na fiktivno zaposlenje bez ugovora o radu znači da su pristali da rade bez naknade i onda kad štrajkuju oni koji i nisu u radnom odnosu to više liči na parodiju nego na štrajk. Žalosno ako je tako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.