Smenjeno 11 direktora opštih bolnica u Srbiji

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Prvi izveštaji timova lekara koji su od ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara dobili pre sedam dana naređenje da obiđu opšte bolnice stigli su danas u resorno ministarstvo.

Nakon uvida u izveštaje ministar je doneo odluku o smeni direktora u opštim bolnicama u Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Kruševcu, Priboju, Vranju, Prijepolju, Očnoj klinici u Nišu i u Zdravstvenom centru Negotin. Na njihova mesta postavljeni su novi rukovodioci.

Direktor Opšte bolnice u Valjevu je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i ova zdravstvena ustanova dobiti novog rukovodioca.

Timovi najiskusnijih i najboljih lekara koji su poslati u inspekciju kontrolisali su kako se u zdravstvenim ustanovama u unutrašnjosti

vodi medicinska dokumentacija, kakav je nivo higijene, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost.

Podsećamo, na ovaj potez Ministarstvo zdravlja odlučilo se posle tragične smrti osmogodišnjeg dečaka iz Loznice.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da je rukovodstvu pojedinih bolnica dat rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

„Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola”, istakao je ministar Lončar, navodeći da do 28. oktobra očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

(Izvor: Politika)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%