Javna preduzeća pred reorganizacijom

0 0
Read Time:52 Second

Zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o budžetskom sistemu, usvojenim krajem prošle godine, dva borska javna preduzeća “Direkcija za izgradnju Bora” i “Borski turistički centar” nalaze se pred reorganizacijom.

Naime, ovim Zakonom izvršena je promena u kvalifikaciji pojma indirektnih budžetskih korisnika i iz te definicije izbrisana su javna preduzeća, direkcije i fondovi koje su osnovale jedinica lokalne samouprave, a finansiraju se iz javnih prihoda.

Predsednik opštine Bor, Živorad Petrović izjavio je za IST Media, da ne treba govoriti o gašenju tih preduzeća, već o njihovoj reorganizaciji.

„Formirana je Komisija koju čine članovi iz Opštinske uprave, zaposleni u ova dva preduzeća, kao i predstavnici sindikata. Komisija ima rok do 5. oktobra da utvrdi model organizacije i reorganizacije tih preduzeća. Ja ću prihvatiti svaki oblik koji oni predlože”, rekao je Petrović.

Za sada nije poznato da li će u ovoj “transformaciji” biti viškova radnika, i o tome bi, po svemu sudeći, trebalo da odluči komisija.

Nezvanično saznajemo da se razmatra mogućnost da Turistička organizacija opštine Bor i Borski turistički centar budu spojene u jedno preduzeće.

Izvor: Ist Media

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%