Smenjen predsednik opštine Negotin

0 0
Read Time:59 Second

Jovan Milovanović smenjen je sa mesta predsednika opštine Negotin glasovima 40 od 43 odbornika koliko je prisustvovalo sednici lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu 32. i 33. sednice Skupštine opštine Negotin, među devet tačaka dnevnog reda, našao se i predlog za razrešenje predsednika opštine koji je nedavno podnelo 17 odbornika koalicije okupljene oko SNS sa obrazloženjem da nisu zadovoljni njegovim radom.

Šef odborničke grupe SNS u lokalnoj Skupštini u Negotinu Brankica Jović, nije želela pred medijima da komentariše smenu Milovanovića. Kako pojedini mediji navode, reč je o unutar partijskim stvarima.

Predsednik SO Negotin, dr Ljubisav Božilović, prokomentarisao da je sudeći po broju glasova za smenu, smena Milovanovića zaista i opravdana, navodi se na zvaničnoj veb prezentaciji opštine Negotin.

Sa smenom predsednika opštine, prema Zakonu o loklanoj samoupravi, prestaju i funkcije zamenice predsednika opštine i članovima Opštinskog veća koji će biti u tehničkom mandatu do izbora novog predsednika opštine.

Rok za izbor novog prdsednika opštine Negotin je 30 dana.

Milovanović je donedavno zajedno sa Brankicom Jović i Dragoslavom Bogdanovićem razrešen sa funkcije poverenika SNS u Negotinu.

Poverenik SNS u Negotinu sada je Vladimir Veličković kome je posle ostavke odbornika Milana Milića na zasedanju lokalnog parlamenta u ponedeljak verifikovan mandat.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%