Koverte besplatne ali još uvek nedostupne u Boru – „Uzmi račun i pobedi“

0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, počinje sutra 1. februara, kada počinje slanje koverti sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara, a završava se 1. aprila.

Poštarina za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ neće se plaćati, jer je vlada Srbije jutros usvojila odluku da slanje bude besplatno.

Prvobitna odluka je bila da koverte za slanje računa za nagradnu igru budu besplatne, ali da se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara.

U Poštama u Boru, do danas koverte još uvek nisu dostupne građanima jer se kasni sa njihovom distribucijom. 

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se mogu besplatno preuzeti u Poštama Srbije i na njima je naznačena adresa slanja, a građani treba da napišu svoje podatke – ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komuunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

Koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova u vrednosti od najmanje 100 dinara ne starijih od 1. januara biće proglašene ispravnim ako vas izvuku kao dobitnika.

Cilje je motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije. , traje do 1. aprila.

Građani treba da znaju da će ostati bez nagrade i ako u njihovoj koverti budu pomešani fiskalni računi i slipovi, pošto ove dve vrste računa moraju da se šalju odvojeno.

Broj koverata koji svaki igrač može da pošalje je neograničen, a sve one koje sadrže 10 fiskalnih računa ili 10 slipova sa istog ili različitih prodajnih mesta imaju šansu da budu izvučene u četiri izvlačenja tokom marta.

U planu su četiri izvlačenja nagrada, od kojih je prvo predviđeno za 12. mart.

Sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“, paralelno se organizuje i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, gde će nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biti wi-fi zona besplatnog interneta.

Kriterijumi za izbor najatraktivnijih lokalnih zajedica biće broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave, kako bi se eliminisale razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Nagradnu igru organizuje  Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ potrebno je prikupiti ili 10 fiskalnih računa, ili 10 slipova (potvrda za plaćanje karticom).

Druge vrste računa i onlajn nalozi ne mogu učestvovati u ovoj nagradnoj igri jer je cilj animiranje građana da nakon svake transakcije obavezno uzmu račun i na taj način utiču na smanjenju sive ekonomije u maloprodaji, što ne rešavaju računi za komunalije (struja, gas, telefon…) niti bilo ko te obaveze plaća na crno.

Komisija koja bude izvlačila dobitnike u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ smatrati ispravnim samo koverte u kojima se nalazi ili 10 fiskalnih računa, ili 10 slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara, ne starijih od 1. januara 2017, dok će ostale koverte biti eliminisane.

Prvobitni nagradni fond biće proširen, ali za sada nije precizirano i koliki će biti, dok predlog ne usvoji Vlada.

Spisak nagrada:

– 6 stanova
– 14 automobila „fijat 500L“
– 3 putovanja u Njujork za dve osobe
– 5 putovanja u Pariz za dve osobe
– 4 putovanja na Staru planinu za dve osobe
– 4 putovanja na Zlatibor za dve osobe (4 dana)
– 20 veš-mašina
– 20 mašina za sudove
– 40 frižidera
– 20 televizora
– 20 tableta
– 20 mobilnih telefona
– 20 laptopova
– 20 mikrotalasnih peći

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%