Služba preventivnog lečenja

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

preventivna_sluzba

Autor: Nena

Zdravstveni centar Bor i služba za pružanje preventivnih usluga, nastavila je akciju preventivnih pregleda. Prva akcija održana je povodom Svetskog dana srca, kada su svi gradjani bora imali prilike da provere svoje zdravstveno stanje.

Zdravstveni centar svojim preventivnim akcijama nastavio je da obeležava značajne datume iz zdravstvenog kalendara.

U sklopu obeležavanja Svetskog dana hrane, ekipa preventivnog centra sprovela je u petak akciju za sve radnike zapošljene u Direkciji za izgradnju Bora.

Pregled je obuhvatao 10 merenja, kao i najosnovnije laboratoriske analize. Uz savet lekara Snežane Čučović, radnici su mogli da budu upoznati sa tumačenjem svojih rezultata kao i da dobiju savet o čemu bi trebali u najskorije vreme da povedu računa. Doktorka Snežana je takodje napomenula da je prevencija jako bitna jer uvek je nabolje na vreme znati i preduzeti sve potrebne mere i sprečiti pojavu još ne nastale bolesti. Akcenat je stavljen i na Svetski dan hrane i njegov značaj, jer jedan od velikog razloga nepravilne ishrane je upravo negostatak novca. Veliko broj ljudi zbog globalne ekonomske krize radi i gladuje.

Direktor sektra za kadrove RTB-a Bor, Dragan Ranđelović, zahvalio se službi koja im je izašla u susret i dodao je radnici RTB-a koji rade u pogonima imaju dosta redovnije preglede, dok zapošljeni po kancelerijama ostaju uskraćeni za tako nešto. Njihov najveći problem je ne dovoljno kretanje i rad u zatvorenim prostorijama.

Pokretanjem oakvih akcija, kao što su preventivni pregledi, cilj je blagovremeno otkrivanje faktora rizika i način za njihovo uklanjanje. Pravilan način ishrane, redovna fizička aktivnost osnovi su zdravog i dugog života.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.