Sedma „Vesela čaršija“ u Negotinu

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second
U Knez Mihailovoj ulici u Negotinu u petak, 19. januara na Bogojavljanje biće organizovana osma „Vesela čaršija“. Manifestaciju pripremaju Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Turistička organizacija.
Organizatori očekuju da manifestacija i ovog 19. januara na Bogojavljenje, u vremenu od 17 do 20 sati okupi brojne kreativne učesnike i bar nekoliko stotina posetilaca u ulici koja je nekada važila za glavnu zanatsku i centralnu gradsku, a koja i danas povezuje vekove i čuva sećanja na poznate krajinske zanatlije, trgovce, ugledne i viđene Negotince, koji su bili preteča i stožer preduzetništva u ovom kraju.
Posetioce očekuje bogat muzički program, specijaliteti ovog kraja a pripremljeni su i pokloni za najmlađe Negotince.

„Kao i ranijih godina i ove je dobar odziv vlasnika radnji i lokala iz ulice Kneza Mihaila, sa kojima zajednički organizujemo ovu manifestaciju i koji će dati svoj doprinos. Biće postavljeno dvadesetak štandova duž ulice gde će oni izneti svoje proizvode i posluženje za posetioce. Cilj nam je da pored učesnika iz same ulice uključimo i ostale privatnike sa teritorije opštine Negotin u manifestaciju. U programu će i ove godine nastupiti brojni izvođači, različitih generacija. Posetioci će biti u prilici da čuju etno grupu OŠ „Vuk Karadžić“ „Klasje“ sa dirigentom Dušicom Đurđić, pevačka grupa Udruženja penzionera opštine Negotin, starogradski orkestar „Kavaljeri“ i duvački orkestar „Hajduk Veljko“, pod upravom Braneta Jovanovića. Pesmu o čaršiji govoriće Vlasta Mladenović, a ovogodišnji besednik biće novinarka Jovanka Stanojević. Pripremili smo ove godine i iznenađenja za naše najmlađe sugrađane, koje takođe očekujemo u velikom broju.“ –  istakao je Dušan Petrović, direktor Turističke organizacija opštine Negotin i pozvao građane da u petak, na Bogojavljenje, dođu u Veselu čaršiju u ulici Kneza Mihajla.

Pokrovitelj opština Negotin i organizatori i Turistička organizacija i Dom kulture „Stevan Mokranjac“, najavili su tim povodom bogat i sadržajan večernji program.
Za sve posetioce biće pripremljeno posluženje, srneći gulaš, kuvano vino i rakija i mekice.

 

Izvor: Opština Negotin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.