SBPOK nastavio ili nije ni prekidao istragu u RTB Boru?

Služba za borbu protiv organizovanog krimila (SBPOK) istragu o krađu zlata u pogonu „Zlatare“ u sastavu Rudarsko-topioničrskog basena Bor nije ni prekidala, te ne stoje medijske informacije da su pripadnici te službe danas ponovo upali u tu kompaniju, saopštio je „RTB Bor“, a prenosi RTS.

Sedam radnika RTB Bor uhapšeno zbog krađe zlata!

Sa druge strane, vise medijskih kuća, među kojima i IST Media, prenose da su pripadnici SBPOK-a danas ponovo upali u RTB i “češljaju” pogone zlatare ne bi li do detalja utvrdili sistem kojim je zlato iznošeno, i da li su nedavno uhapšene osobe imale i druge saučesnike iz RTB u nesvakidašnjoj dugogodišnjoj pljački koja je mnogim anonimnim Boranima donelo veliko bogatstvo u nekretninama.

Ispituje se i da li su neke zlatare u Boru otkupljivale zlatni prah koji sadrži više od 90 odsto zlata.
Dodaje se da organi reda neprekidno rade na ovom slučaju i utvrđivanju štete, a Rudarsko-topioničarski basen Bor sve vreme pruža neophodnu logističku i svaku drugu vrstu pomoći koja je neophodna.

„U interesu dalje istrage, RTB Bor neće davati nikakve dodatne informacije, a o rezultatima istrage javnost će obavestiti po njenom okončanju. RTB Bor je, kao oštećena strana, zainteresovan da se slučaj efikasno istraži do kraja, a nakon rezultata istrage kompanija će uputiti odštetni zahtev“, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.