Saopštenje za medije – Avala Resources

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Izvor & Foto: IstMedia – BOR, 9. oktobra 2012.
Avala Resources objavljuje završetak još jednog koraka u pravcu definisanja mineralnih resursa na području Crnog Vrha, između opština Bor i Žagubica. Ova faza je nedavno kompletirana sa završetkom 16.000 metara bušotina na lokalitetu Kraku Pešter tokom 2012. godine.

“Ovo je još jedan pozitivan korak ka našem cilju, da otkrića do kojih smo došli istraživanjem pretvorimo u ekonomski isplativ projekat,” rekao je direktor istraživanja Avala Resources Justin van der Toorn. “S obzirom da smo istraživačka kompanija, naš cilj je, naravno, da otkrijemo mineralne resurse i definišemo ih u smislu ekonomskog potencijala za moguću rudnu eksploataciju. Ovaj proces traje više godina, ali mi idemo u pravom smeru,” nastavio je on.

Kompanija je najavila da je sledeći korak koji se tiče istražnog prostora Kraku Pešter – izračunavanje bilansa zlata na osnovu rezultata iz bušotina, a njih će obraditi konsultatntska firma AMC, čije je sedište u Velikoj Britaniji.

Program bušenja sa ciljem definisanja rezervi je odrađeno na najvišem nivou kvaliteta i pruža neophodnu sigurnost potrebnu da se donese odluka o isplativosti rudarenja sa svim ekonomskim aspektima. Ovo poslednje saopštenje se nadovezuje na saopštenje za javnost kompanije od prošlog meseca, gde je objavljeno da je na lokaciji Bigar Hill, istočno od Žagubice, ustanovljen bilans rezervi od 48 tona zlata.

“Ponosni smo ne samo na rezultate, već na kvalitet tih rezultata. Za to dugujemo zahvalnost našim zaposlenima. Naši ljudi su najveća vrednost kompanije, i obukom na poslu vodimo računa da se sve što radimo obavlja ne samo bezbedno, već sa punom svešću o uticaju na životnu sredinu, i na način koji može pomoći lokalnim zajednicama dve opštine“, naglasio je van der Torn.

Kao deo saradnje sa lokalnom zajednicom, Avala Resources nastavlja da obezbeđuje plate za medicinsko osoblje u Žagubici i na taj način pruža direktnu dobrobit za ljude sa kojima najbliže sarađuje. Za te namene, Avala Resources je u 2011. i 2012. godini izdvojila 3,5 miliona dinara.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%