Saopštenje OO LDP Bor (08.III 2010.)

0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Liberalno demokratska partija smatra da je uvođenje privremenih mera neopravdano zakasnilo čitava dva meseca što je omogućilo odlazećoj vladajućoj garnituri da ionako teško stanje u gradu dodatno zakomplikuje nenamenskim i nezakonitim trošenjem novca koji se preko javnih preduzeća (ovog puta posebno preko „3. oktobra“) davao na zajam privatnim preduzećima kao i plaćanjem obaveza koje je lokalnoj samoupravi nepotrebno nametnuo sindikat Opštinske uprave.
Konkretno, mislimo na pozajmicu od 5 milona dinara preduzeću VI – BO iz Zaječara kao i plaćanje sada već čuvenog „zimskog letovanja“.
„Liberalno demokratska partija želi na vreme da upozori novoimenovani Privremeni organ da on nema mandat za donošenje sistemskih rešenja i promena u načinu funkcionisanja lokalne samouprave i javnog sektora koje su nam više nego potrebne u ovom trenutku, već da je njegov jedini zadatak stvaranje uslova za fer izbore u najkraćem mogućem roku“ – rekao je Zoran Stanković, menadžer Opštinskog odbora LDP-a.

Da je Vlada republike Srbije reagovala na vreme i uvela privremene mere u trenutku kad su se stekli uslovi za to, danas bismo već bili na polovini predizborne kampanje i uštedeli bi nepovratno izgubljeno vreme.
Sastav Privremenog veća je takav da je nemoguće postići ni minimalnu saglasnost oko ključnih problema u gradu i to je dodatni razlog za hitno raspisivanje izbora. Mi ne vidimo nikakve smetnje da predsednica Narodne Skupštine raspiše izbore onog dana kada Privremeni organ stupi na dužnost, a istovremeno vidimo bezbroj razloga protiv novog odugovlačenja.
Ne želimo da ponovo gledamo ad hoc smene na čelu javnih preduzeća i postavljanje političkih podobnih na direktorska mesta koji će tamo ostati u narednih par meseci.
Najnovije imenovanje Upravnog odbora RTB-a nam govori da Vlada republike Srbije i opštinski odbori stranka koji je predstavljaju u Boru, nastavljaju sa takvom kadrovskom politikom, motivisanom jedino stranačkom pripadnošću.
Krajnje je neozbiljno imenovati za predstavnike društvenog (ili bilo kog drugog) kapitala preduzeća kao što je RTB imenovati ljude među kojima su politikolozi, ali i neki koji su na nezakonit način uticali na odlivanje tog istog kapitala.
Prosto je neverovatna logika kojom su se rukovodili kada su u Skupštinu RTB-a imenovali osobe poput Budimira Milutinovića i slične.
Šta onda možemo da očekujemo kada je u pitanju upravljanje javnim preduzećima i ustanovama?
Na kraju, budući da se 12-og marta navršava 7 godina od ubistva dr. Zorana Đinđića, želimo da obavestimo građane Bora da ćemo tog dana organizovati besplatan odlazak za Beograd i učešće u tradicionalnoj „šetnji za Zorana“. Pozivamo sve one koji su zainteresovani da nam se pridruže, da se prijave na vreme preko našeg sajta koji se nalazi na adresi www.ldpbor.com ili u prostorijama LDP-a u utorak, od 19 do 20h. Prijave se primaju i preko telefona 061-279 9103 ili na Email: ooldpbor@ldp.rs
Opštinski odbor Liberalno demokratske partije u Boru čestitao je svojim stranačkim kolegama iz Negotina sjajan rezultat na juče održanim lokalnim izborima u tom gradu.
Negotinci su osvojili osam odborničkih mesta uprkos verovatno najprljavijoj predizbornoj kampanji u istoriji lokalnih izbora u Srbiji koja je vođena protiv njih.
Uspeh negotinskog LDP-a predstavlja podstrek i nama da u maju ostvarimo bar takav rezultat i u Boru – rekao je Nenad Pantić, član Opštinskog odbora LDP-a.

Izvor>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Saopštenje OO LDP Bor (08.III 2010.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.