Rudari spasli od smrzavanja tek rođenu bebu

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Kiša koja je lila iz kabla u centralnoj Srbiji izazvala je kvar na dalekovodu zbog kog je ceo Majdanpek bez struje.

U porodilištu, koje je takođe ostalo bez struje, na svet je došla jedna beba. Rudnik bakra nije dozvolio da majka i novorođneče noć provedu u mraku i hladnoći i spasao ih muka ustupivši im agregat.

– Znajući da se zbog nestanka struje grad našao u velikoj nevolji, na vest da je u majdanpečkom porodilištu rođena beba koja bi svoju prvu noć mogla da provede u mraku i hladnoj sobi, iz RBM-a poslali su agregat i ekipu koja je omogućila da u sobi majke Jelene S. (32) i njene tek rođene devojčice radi grejalica i da svetli sijalica – kaže rukovodilac službe RTB Gorica Tončev.

Majdanpek je bio u opsadnom stanju, hleb je razgrabljen u svim prodavnicama, a za bocu plina se išlo na drugi kraj grada. Neka sela su potpuno odsečena zbog leda, a ulice su bile sablasno prazne.

– Ovo je zastrašujuće! Hladno, bez grejanja, temperatura ispod nule, a ništa toplo da pojedeš. Danas i juče živeli smo uz sveću. Ceo grad sam prepešačila da nađem bar jednu plinsku bocu kako bih detetu podgrejala mleko, napravila supu, jer ima samo godinu i po i neće da jede drugu hranu. Sve je zamrznuto. U suštini, hladnoća nam je najveći problem. Ležimo ispod jorgana i dva ćebeta po ceo dan, ali ne vredi – opisuje protekli dan u Majdanpeku Andrijana Jokanović (33).

(Alo.rs), Best PORTAL >> http://www.tvbest.rs/107207-heroji-majdanpeka-rudari-spasli-od-smrzavanja-tek-rodjenu-bebu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%