RAZLIKE IZMEĐU INFEKCIJA SLIČNIH GRIPU I SEZONSKIH ALERGIJA

Činjenica je da se širenje epidemije virusa korona vremenski poklapa sa početkom sezonskih, odnosno polenskih alergija i kijavica, ali infektološkinja Ivana Milošević jasno pravi razliku između ovih pojava i ističe onu ključnu – alergije ne prati povišena temperatura.

Izvor: 021 Autor: RTS

Ona je rekla da je onima koji imaju alergijski problem i dobijaju ga iznova svakog proleća već jasno kakvi su simptomi koje bi trebalo da prepoznaju. 

Uglavnom uzimaju lekove za alergiju, one najjednostavnije, antihistaminike, koji dovode do olakšanja. To olakšanje se neće desiti kod Covid-19. Drugo, osobe koje imaju alergiju, nemaju povišenu temperaturu, što se uglavnom događa kod onih koji imaju koronavirusnu infekciju„, kazala je za RTS Milošević. 

Prema njenim rečima, pored povišene temperature, simptomi koji ukazuju na virus korona su infekcija gornjih disajnih puteva, kašalj, kod pojedinih i malaksalost i bolovi u mišićima i zglobovima. 

To je svakako različito od alergije. Može se reći da podseća na početak gripa„, navela je Milošević. 

Dodala je da je početkom marta, kada je otkriven prvi slučaj virusa korona, u Srbiji još cirkulisao virus gripa, tako da je paralelno rađen test i na grip i na Covid-19. Sada, kaže, postoji i grip, ali u znatno manjoj meri.

80%
Awesome
  • Design
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.