Rakita povećala cene naknada za otkup zemljišta u zoni projekta Čukaru Peki

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second
Preduzeće „Rakita eksplorejšn d.o.o.“ iz Bora od početka ovog meseca povećalo je cene naknada za otkup privatnog zemljišta u zoni obuhvata projekta Čukaru Peki, na osnovu zahteva predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića, navodi se u saopštenju SO Bor.  
Isplata bonusa na procenjenu tržišnu vrednost zemljišta umesto dosadašnjih 60% iznosiće 100%. Ova odluka važiće prilikom sklapanja novih ugovora o kupovini zemljišta, ali i retroaktivno za sve prethodno sklopljene ugovore u vezi sa otkupom zemljišta na projektu Čukaru Peki.
Takođe, biće isplaćeni i dodatni bonusi u iznosu od 50.000 dinara za svaku parcelu prodatu ovom preduzeću, dok će se u slučajevima gde ima suvlasništva nad zemljištem, bonus isplaćivati vlasnicima proporcionalno udelu vlasništva nad zemljom, stoji u dopisu koji je „Rakita eksplorejšn d.o.o.“ uputila predsedniku opštine Bor.
U slučaju kad postoji suvlasnik, bonus sleduje svakom od vlasnika proporcijalno njegovom udelu nad zemljištem. Ovaj  bonus važi i za nove i prethodno sklopljene ugovore. Svaki vlasnik prodatog zemljišta biće ovim odlukama i lično obavešten nakasnije za sedam dana.
U jednoj od nedavnih infromacije „RAKITE“ navedeno je da je do tog datuma otkupljeno 250 hektara zemljišta u ataru sela Brestovac, Slatina i Metovnica.
Otvaranje rudnika bakra i zlata, u ataru Čukaru Peki, trebalo bi, prema prvim procenama, da se dogodi za tri godine. Reč je, objavljeno je u medijima, o jednom od najbogatijih nalazišta bakra i zlata u svetu.
Na osnovu razgovora predsednika Milikića sa predstavnicima kompanije „Rakita eksplorejšn d.o.o.“ ustanovljeni su principi saradnje kako bi se ispoštovali obostrani interesi, kako kompanije, tako i građana opštine Bor, kao i prvenstveno interesi Republike Srbije. Predsednik Milikić je izričito insistirao na povećanju cene otkupa zemljišta, zatim na uključenju kompanije „Rakita eksplorejšn d.o.o.“ na uređenju lokalne infrastrukture, kao i to da domaće firme budu angažovane u procesu rada.

 

Izvor: ZA medija/rakita.net

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.