Prva radna sednica SO Bor u novom sazivu

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Uz prozivku odbornika i utvrđenje kvoruma za rad zvanično je otvorena prva radna  druga sednica u novom sazivu SO Bor. Predloženi dnevni red usvojen je sa 21 glasom.

Reč je tražila dr Zlata Marković, odbornik SNS-a reklamirajući poslovnik, član 97 stav 4 u kome je predsednik SO Bor dužan da objasni hitnost sazivanja sednice u vremenskom periodu manjem od 24 časa.“ Ovakav način rada predstavlja nipodištavanje odbornika i nikada nije zabeležen u istoriji rada borske opštine“- ocenila je gospođa Marković.

Konkretan odgovor gospodina Žikića nije se mogao čuti sem indirektnog objašnjenja da predstoji zimska sezona i da se hitnost uslovljena interesima građana Bora.

Zatim je predsednik SO Bor, Dragan Žikić, predložio da se sve tri tačke dnevnog reda, izbor za predsednika Opštine, njegovog zamenika i članova veća objedini u jednu tačku. Za predsednika opštine predložen je Nebojša Videnović, zamenika predsednika dr Žika Golubović, a za članove veća sledeći kandidati:

– Miodrag Nikolić , Nihad Mislimoski, Ljubiša Stamenković, Slobodan Knežević, Saša Skrobonja, Mirko Đurić, Igor Janković, Darko Mihajlović i Žika Rakić

Nebojša Videnović, izglasan je za predsednika Opštine Bor sa 21 glasom odbornika a istim brojem glasova je dr Žika Golubović, izabran za funkciju zamenika predsednika Opštine. U daljem toku sednice izglasani su svi predloženi kandidati za članove opštonskog Veća .

Novoizabranom predsedniku opštine, njegovom zameniku i kao i trojici članova Veća, Darku Mihajloviću, Saši Skrobonji i Igoru Jankoviću, predložen je prekid odborničkog mandata, što je i izglasano sa 29 glasova za i jednim uzdržanim.

Po održanoj sednici dr Zlata Marković dala je izjavu za Bor-grad INFO:

“ Predsednik SO Bor, ponaša se kao diktator u borskoj Skupštini opštine. Isuviše se uživeo u ulogu predsednika Skupštine i pokušava sve više da oponaša Gordanu Čomić, podpredsednika Republičkog parlamenta. Problem je što on na vrlo grub način krši poslovnik. Kao prvi čovek, tj. prvi među jednakima mora pre svih da vodi računa o pravilnom postupanju i o poslovnika i statutu Skupštine Opštine Bor. Njegova obaveza je i da kao predsednik Skupštine blagovremeno zakaže sednice skupštine , kako bi  svi odbornici na vreme dobili materijale i na što bolji način pripremili za učešće u radu skupštine. On to nije uradio. Na poziv da obrazloži hitnost druge, po njegovim rečima radne sednice,  on je već najavio i treću sednicu za naredni dan, t.j. sutra uz  nemušto obrazloženje.

Iz svega toga se vrlo jasno može videti da se hitnost ogleda jedino u potrebi da se što pre donesu njihovi koalicijoni dogovori, ozvaniče dok se neko od eventualnih potpisnika tih sporazuma ne predomisli. Gospodin Žikić kao predsednik borske Skupštine je u obavezi je odborniku koji reklamira povredu poslovnika omogući da govori o tome odmah bez odlaganja, dok se on oglušuje o to bez obzira što mu je skrenuta pažnja da krši poslovnik, i od načelnika opštinske uprave koja zamenjuje sekretara skupštine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Prva radna sednica SO Bor u novom sazivu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.