Program manifestacije „Dani Brestovačke banje 2019“

Ovogodišnja manifestacija  „Dani Brestovačke banje 2019“, održaće se u subotu, 17. avgusta 2019. godine, na centralnom kulturno-istorijskom i ambijentalnom prostoru jednog od najstarijih banjskih lečilišta u Srbiji.

Organizatori pripremaju bogat celodnevni program.

U prepodnevnim satima mogu videti: tradicionalni prikaz „Dolazak kneza Aleksandra Karađorđevića“, nastupe kulturno-umetničkog društva ,,BOR“ i seoskih kulturno-umetničkih društava koja neguju tradiciju pesme i igre, nastupe vokalnih solista i instrumentalista.

U popodnevnim satima uslediće pravi spektakl gde će posetioci moći da vide nastupe kulturno-umetničkih društava iz Isparte (Turska), Kaira (Egipat), Beograda i Kraljeva (Srbija)….
i celovečernji koncert grupe ,,Sanja Ilić i Balkanika“ u prelepom ambijentu Brestovačke banje.

Pored ovoga posetioci mogu videti i takmičarsku programsku celinu „Zlatne ruke“, izložbe suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata, muzejske postavke i još puno toga.

Organizovan je i izlet do atraktivnog Lazarevog kanjona sa obilaskom Lazareve pećine.

Organizatori Manifestacije: Centar za kulturu grada Bora, Turistička organizacija “Bor”, Muzej rudarstva i metalurgije Bor i “Srpska Kruna”- Brestovačka banjaPokrovitelji manifestacije ,,Dani Brestovačke banje“: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije i grad Bor.

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.