Prezentacija časopisa “Đački univerzitet”

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“  svakog januara, pred sam dan škole izadju časopis „Đački univerzitet“. Časopis je ove godine „izbrojao“ svoje 16 izdanje i tim povodom večeras je u sali „Narodne biblioteke“ upriličena prezentacija ovogodišnjeg – šesnaestog broja, koja je izazvala veliko interesovanje đaka škole i velikog broja uglednih ličnosti. Goste je dočekala pogača i so, a organizator nije prepustio slučaju apsolutno ništa. Treba napomenuti da je sala Narodne biblioteke bila mala da primi sve koji su večeras došli sa namerom da prisustvuju prezentaciji.

Pored tekstova o Svetom Savi u časopisu se nalaze mnogi interesantni tekstovi i sadržaji koji mogu zaokupiti pažnju široke čitalačke publike a „univerzitet“ se radi tako da sadržajem zadovolji sve uzraste. Učenici OŠ „Sveti Sava“ u ovom broju su pisali o Olimpijadi, filateliji, Voltu Dizniju, istorisjkim ličnostima (ovog puta to je bio Henry VIII) , i mnogim drugim interesantnim temama. Čuli smo i tekst na ruskom i engleskom jeziku, slušali hor škole, soliste na flauti, klaviru i gitari i uživali u glumačkoj minijaturi posvećenoj juniacima omiljenih likova iz crtanih filmova. Ukusan scenski aranžman začinila je baletska grupa pri samom kraju prezentacije u izuzetno nadahnutom nastupu koji je izazvao posebno oduševljenje prisutnih.

Neke od tekstova tvorci časopisa i autori prezentacije su vešto pretočili ili nadogradili scenskim prikazima uz puno stila za svoj uzrast kroz skoro jednosatni program. Ovaj izuzetan kolaž muzičko- scenskih minijatura u funkciji prezentacije najnovijeg broja „Đačkog univerziteta“ osnovaca  „Svetog Save“ je izuzetno osveženje, na borskoj kulturnoj sceni koje ukazuje na ispravan rad i usmeravanje mladih , talentovanih osnovaca.

Časopis „Đački univerzitet“ uređuju osnovci od 5 do 8 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.