Predsednik je dozvolio da bahati preuzmu vlast

0 0
Read Time:3 Minute, 51 Second
Otvoreno pismo SNS-u koje je nedavno uputila novinarka i blogerka Nena Bogić iz Bora, gotovo preko noći postalo je viralno i nebrojeno puta šerovano putem društvenih mreža.
Od entuzijastkinje i jedne od osnivačica lokalnog ogranka naprednjaka, Nena je ostala bez posla, leči se od karcinoma a sve zbog, kako kaže, pridošlica u SNS-u koji su isterali osnivače i zauzeli sve poluge vlasti u Boru.
„Sećam se, bilo je i ne tako davno, dan kada je osnovana Srpska napredna stranka. Nekolicina nas Borana odmah je sazvala sastanak i potpisala prve pristupnice novoj partiji. Nismo imali ništa ali smo znali šta želimo. Imali smo cilj i verovali u ideale. Počeli smo kao mladi bračni par koji počinje da se kući. Najdraže mi je bilo što sam imala podršku oca koji je takođe bio jedan od osnivača SNS-a u Boru. Pamtim, bila sam jako uzbuđena, srećna, ispunjena…“, započela je svoju emotivnu ispovest Nena Bogić na svom blogu. Potom idu borbe za prostor u medijima, radost zbog pobede na izborima, a onda sunovrat osnivača koje su izgurali preletači iz drugih stranaka. I tužan kraj.
„Izgubili smo poslove i teško da smo ikada više mogli da se zaposlimo. Jedan od odgovora koji mnoge zanima, ne, nije nas partija zaposlila, završili smo na narodnoj kuhinji i kao socijalni slučajevi, uz malo sreće jer mnogi ni to nisu uspeli, a poslove su dobili oni koji su pre bili zapošljavani od strane vukova, sada prerušenih u jagnjeću kožu. Par puta operisana, nezaposlena, bez ikakvog ostvarenog prava, tužna i nostalgična…“, završava Nena.
U želji da saznamo detalje njene životne priče, stupili smo u kontakt sa Nenom Bogić koja kaže da se njen životni put ne razlikuje mnogo od brojnih drugih iz manjih, lokalnih sredina.
Za sunovrat njene političke i novinarske karijere, najviše krivi preletače iz URS-a na čelu sa Blagojem Spaskovskim koji, kako kaže, vedri i oblači u Boru. Radila je na lokalnoj televiziji, gde je dobila otkaz jer „nije želela da piše neistine“.
– Od kako je Spaskovski prešao u SNS, počeli su zatvoreni sastanci u stranci i šikaniranje nas osnivača jer je sa sobom doveo ceo URS. Javno sam govorila o dimu u Boru i „uzeo me na zub“. Nisam ni sanjala da će ikad neko protiv koga smo se borili doći i biti postavljen za poverenika naše stranke u Boru – priča Nena. Njihov odnos kulminirao je prilikom sanacije posledica poplava u Kladovu pre tri godine.
– Predsednik opštine, članovi veća i ja, svakodnevno smo nosili pomoć ugroženima iz opštine. Bila je angažovana sva mehanizacija iz javnih preduzeća. Međutim, jednog dana vozila i mašine su bili prelepljeni nalepnicama RTB Bor, a direktor Spaskovski je čekao TV kamere da se slika – kaže Nena.
O dešavanjima u Boru obavestila je tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, da bi je njegovi saradnici zvali i pitali sa kojim pravom ona njemu piše. Potom je gubila posao za poslom.
– Slali su me i „izdavali“ kojoj su firmi kada hteli, da čistim ispred sportskog centra, u turističkoj organizaciji, opštini… Nisam odbijala posao s obzirom da imam dvoje dece i da nisam mogla da biram. Na kraju sam ipak završila na ulici, sa karcinomom materice i jajnika – ističe naša sagovornica. Razočarana je zbog svega što je doživela. I u stranku, ali i u njenog predsednika Vučića.
– Razočarana sam, ne što sam ostala bez posla, već što je dozvolio divljima da isteraju pitome i iživljavaju se nad nama. Što ne dolazi nenajavljen kao nekada da vidi kako se ovde ne živi, već preživljava, što je dozvolio da na direktorska mesta dođu neobrazovani, bahati ljudi koji se gore ponašaju sada prema nama nego kada smo bili na suprotnim stranama. Tužna, što nas nije uzeo u zaštitu, makar nas nekolicinu, a verujem da nas ima u svim gradovima – rezignirano će Nena.
Od SNS-ovaca podržava Zoranu Mihajlović „koja je uspela da se izbori i uvek kaže šta misli bez obzira na okruženje koje će sutra biti deo neke druge vladajuće garniture“.
– Politikom se neću baviti, mada me je uvek interesovala i, i dalje pratim sva dešavanja u zemlji. Nastaviću da radim kao samostalni novinar jer u redakcijama u kojima nema objektivnosti i istine već „naručenih tekstova“ ne želim ni da radim. Danasu svaka čast. Neću se iščlaniti iz stranke, sačekaću krah na nekim od lokalnih izbora i dan kada će svi koji su doleteli napokon i odleteti, a onda ću ponovo sesti u stranačke prostorije sa ono malo članova koliko ih realno ima, da popijemo kafu i zaokružimo svoju političku priču – zaključuje Nena Bogić.
Blagoje Spaskovski juče nije odgovarao na naše pozive, kako bi ispričao svoju stranu priče o naprednjacima u Boru i optužbama Nene Bogić.

 

Izvor: Danas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.