PREDRAG KON: OČEKUJEMO 30 ZARAŽENIH DNEVNO …

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Epidemiolog Predrag Kon kazao je da se u Srbiji može očekivati po 30 novih slučajeva obolelih dnevno od koronavirusa i da je svaki dan dobijen dan.

IZVOR: B92

On je za TV Prvu kazao da je juče bilo 32 nova slučaja, a danas 14 što je, po njegovom mišljenju, zasluga restriktivnih mera koje je donela država.

„Uspešno je kad nemamo smrti, svaki dan bez smrti je uspešan“, kazao je Kon.

On je upozorio da je za sada Srbija imala 9 osoba na respiratoru, a da je nažalost muškarac koji je disao preko mašine juče preminuo.

„Bitna je ova nedelja, ne zato što je kritičnija, niti će sledeće sedmice biti lakše. Nego da vidimo da li će biti efekata onoga što smo preduzeli i bitno je da te mere što duže traju“, pojasnio je on.

Kon je ocenio da Srbija ima dovoljno lekova za zbrinjavanje pacijenata, ali da je situacija u Evropi negativna.

„Negativne vesti iz Evrope ukazuju na to da ovo ne misli skoro da prestane i naše aktivnosti će se dalje morati sprovoditi, moraćemo tražiti najracionalniaj rešenja u neposrednoj budućnsoti

Ilustracija: BBC News

O budućim merama Kon je kazao da se moraju pratiti iz nedelje u nedelju, pa čak i iz dana u dan razvoj situacije kako bi se znalo šta daje dobre rezultate.

„Kada bude stigla zaštitna oprema moramo je više koristit, jer će početi cirkulacija virusa u Srbiji“, kazao je Kon.

Kon je kazao da 149 zaraženih, osam osoba na respiratoru je baš onoliko koliko se očekuje prema statistikama, a to je 6 odsto ljudi u kritičnom stanju.

„Uklapamo se u dosadašnje statistike iz Kine. Najvažnije je da se razumemo svi i da shvatimo da je borba za održanje zdravstvenog sistema jako bitna. Sad je posebno značajno da zdravstveni radnici nose opremu i da ne dođe do njihvoog zaražavanja“, rekao je on.

Pročitajte kompletnu vest

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.