POTVRĐEN UPPR ZA RTB, OČEKUJE SE DOLAZAK VELIKE KINESKE KOMPANIJE

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Privredni apelacioni sud je potvrdio Unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor koji će narednih dana postati pravosnažan, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu prvirede Dragan Stevanović.

„Na apelaciji je juče potvrđen UPPR i on će u narednih par dana postati pravosnažan i od tog momenta RTB Bor će morati da servisira i izmiruje svoje obaveze onako kako je planom predviđeno, a ako to ne bude radio ishod je stečaj“, rekao je Stevanović.

On je kazao RTS-u da državu očekuje da u skladu sa tim planom uđe u raspisivanje tendera za profesionalni menadžment.

„Ali, za nas je najvažnije da se intenzivno razgovora sa kineskim partnerima i pokušavamo da napravimo dogovor kako bi jedna ozbiljna i velika kineska kompanija ušla u RTB Bor, kao što je to bio slučaj u Železari Smederevo“, naveo je Stevanović.

On je istakao da bi to onda bila dva istorijska poduhvata za državu i njenu ekonomiju.

Privredni sud u Zaječaru je u julu usvojio UPPR za četiri preduzeća u sastavu RTB Bor, a u program restrukturiranja duga od 1,2 milijarde evra uključeni su Matično preduzeće, Rudnik bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek i Topionice i rafinacije. To je do sada najveće finansijsko restrukturiranje duga nekog preduzeća u Srbiji.

Izvor: Tanjug/Solaris

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%