Podnošenje zahteva za glasanje u inostranstvu do subote

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Građani Srbije koji imaju boravište u inostranstvu, najkasnije do subote, 11. marta, trebalo bi da podnesu zahtev kako bi se u jedinstveni birački spisak upisalo da će na narednim predsedničkim izborima 2. aprila glasati u inostranstvu.

Oni zahtev treba da podnesu diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije
Upis u birački spisak može se proveriti na sledećem linku 
Rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača treba da bude doneseno do 17. marta u ponoć, navedeno je u Rokovniku za vršenje izbornih radnji.
RIK-u to rešenje treba da bude dostavljeno najkasnije 18. marta u ponoć, a odmah potom i objavljeno u Službenom glasniku.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci, obavezno mora da sadrži sljedeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji (Republici Srbiji), kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima.

Obrazac zahteva za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti na sajtu  www.banjaluka.mfa.gov.rs.

Državljani Srbije sa boravkom u Crnoj Gori, na teritoriji opština: Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva, koji posjeduju važeće lične dokumente Republike Srbije – pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu, imaju pravo da na predstojećim  izborima za predsjednika Republike, raspisanim za 2. april 2017. godine, glasaju u Crnoj Gori.

Dodatne informacije dostupne su na sajtu Generalnog konzulata – www.hercegnovi.mfa.gov.rs .

Izmene u biračkom spisku Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave mora RIK-u da dostavi najkasnije do 30. marta u ponoć, posle čega se u Službenom glasniku objavljuje konačan broj birača u Srbiji.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.