Počela 16. Dunavska regata u Kladovu

Danas je počela tradicionalna 16. Dunavska regata, koja počinje kod Tekije, a završava se kod Hidroelektrane “Đerdap 2”.

 

Plovni put Dunavske regate dug je 92 kilometara i trajaće sve do nedelje.

“Izuzetno mi je drago što je odziv učesnika ovogodišnje Dunavske regate veliki. Mi ćemo se truditi da ovaj događaj iz godine u godinu bude sve bolji, da organizacija bude bolja i da svake naredne godine imamo još veći broj učesnika regate. Opština je i ovog puta pomogla finansijski i oko same organizacije. Učesnicima regate bih poželeo dobro vreme i da stignu do cilja bez većih problema” – rekao je Dragan Novaković, zamenik predsednika opštine Kladovo.

Regata se sastoji iz tri etape, prva je duga 26 kilometara i traje do Male Vrbice, druga etapa je dugačka 46 kiometara, dok je treća etapa najkraća, jer nautičare očekuje 20 kilometara plovnog puta Dunavom od Brze palanke do Kusjaka, koje je i krajnje odredište učesnika regate.

16. Dunavsku regatu otvorili su Dragan Novaković – zamenik predsednika opštine Kladovo, Saša Nikolić – opštinski menadžer i Vukašin Radić – predsednik kajakaškog kluba Tekija.

 

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.