Otvorena crkva u sklopu opšte bolnice u Boru

Crkvica u krugu Opšte bolnice u Boru otvorena je danas u prisustvu sveštenstva borske pravoslavne crkve Sveti Đorđe, predstavnika lokalne samouprave, zaposlenih u zdravstvu i brojnih vernika.
Novootvoreni paraklis je posvećen svetim mučenicima Kozmi i Damjanu. Na dan otvaranja crkvicu su osveštali i održali svetu liturgiju borski sveštenici.

Posle nekoliko godina uspeli smo da se osposobim objekat, malu crkvicu koja je posvećena Kozmi i Damjanu. Mnogo je važno za grad, našu crkvenu zajednicu što će se na još jednom mestu u prinositi molitve Bogu, služiti Sveta liturgija.Svako ko dolazi da se leči može i da se  pomoli Bogu za duhovno zdravlje“, rekao je starešina hrama Radoje Mijović.

Foto: Printskrin/TvBor
Unutrašnjost crkvice je opremilo sveštenstvo hrama Sveti Đorđe,a postojeći objekat je renoviran finansijskim sredstvima Opšte bolnice.
Bilo je sitnih problema, ali smo ipak uspeli.Ovakav objekat sa ovom namenom je jedini u Timočkom regionu, rekao je direktor Opšte bolnice Goran Joksimović.
 Crkvica u krugu Opšte bolnice u Boru simbolično je otvorena na letnje Svete Vrače, jer borski zdravstveni radnici obeležavaju slavu Sveti mučenici Kozma i Damjan 14.novembra. Ovi se sveci smatraju zaštitnicima lekarske profesije.

 

Izvor: TV Bor

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.