Održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije

U Gradskoj upravi održana je danas 5. sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, na kojoj su izvestioci načelnik Štaba Miodrag Marković i član Gradskog veća za vanredne situacije Danijel Aleksić govorili o preduzetim preventivnim merama odbrane od poplava.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o povećanju vodostaja na više reka do petka, između ostalog i na Mlavi, Peku i Timoku.

Na vanrednom sastanku načelnik odeljenja za vanredne situacije u Boru Miodrag Marković, rekao je da su svi u pripravnosti, da ima dovoljno džakova i folija kako bi se zaustavilo eventualno izlivanje reka, ali i da je nabavljena sva neophodna oprema za delovanje.

Komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić, je ovom prilikom izjavio:

„Utvrdili smo veoma dobru organizovanost svih javnih preduzeća, pogotovo kada znamo da smo prošle godine po prvi put vodotokove drugog reda doveli u namenu kako treba da budu. Napomenuću da su očišćeni vodotokovi drugog reda u Tandi, Luki, Zlotu i mnogim drugim Mesnim zajednicama. Takođe je izdat nalog JKP 3. oktobar da se svi gradski lokalni atmosferski odvodi očiste i obezbedi nesmetan odliv veće količine padavina u narednim danima.“

Velike količine padavina praćenim jakim vetrom, koji se u Srbiji najavljuju do petka, ne bi trebalo da ostave veće posledice na području grada Bora, jer su sve službe u pripravnosti, zaključeno je danas na vanrednom sastanku Štaba za vanredne situacije, koji je sazvan po hitnom postupku.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.