Održana poslednja sednica Opštinskog veća SO Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Članovi Opštinskog veća SO Bor, održali su danas poslednju sednicu ovog tela pod tim nazivom, jer će ubuduće, odlukom Vlade Srbije o dodeljivanju statusa grada, „opštinsko“ biti preimenovano u „gradsko“, a prvu opipljivu promenu osetiće gradska vlast i opštinska uprava kojima će biti povećane zarade.

Osim predloga o promenama i izmenama Statuta opštine Bor, pred odbornicima SO Bor, a ubuduće odbornicima Gradske Skupštine, naći će se predlog odluke o platama i drugim primanjima za izabrana i postavljena lica u organima grada Bora, ali i celoj opštinskoj upravi.

Plate će biti uvećane po Zakonu o zaradama nameštenika i činovnika. Najveće zarade će biti za zaposlene sa visokom stručnom spremom, zatim sa višom školom, a najmanje će povećanje osetiti zaposleni sa srednjom školom i NKV radnci. Povećanje zarada će biti od 10 do 15 procenata.

Zarade imenovanih i postavlhenih lica:

gradonačelnik sa 79.000 – 95.000 dinara,

– zamenik gradonačelnika 71.300 – 88.600, a slično povećanje će imati i predsednik Gradske Skupštine,

– pomoćnici predsednika opštine 51.000 – 65.000 dinara.

Najznačajnije povećanje biće kod članova Gradskog veća koji su do sada primali 38.000 dinara, dok će sa povećanjem zarada iznositi 66.000 dinara.

Načelniku opštinske uprave će zarada biti povećana sa 68.000 na 95.000 dinara, a sekretaru, čija je zarada iznosila 62.000 dinara, od sada će biti 83.000 dinara.

Foto: Zvonko Damnjanović

Nema značajnijih promena. Na osnovu usvojenog predloga Odluke o utvrđivanju organa grada Bora  odbornici SO Bor preimenovaće se u odbornike Skupštine grada Bora, predsednik Opštine Bor u gradonačelnika grada Bora, Opštinsko veće postaje gradsko, Opštinska uprava postaje Gradska uprava Bor. Dobijanjem statusa grada biće uvećan  transfer iz Republike, drugačija organizacija unutar gradske uprave, većih mogućnosti korišćenja državne pomoći i svega ostalog u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji i Zakonom o budžetskom sistemu“,rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Dobijanjem statusa grada neće biti ni novog zapošljavanja, već će, ukoliko bude doneta odluka o maksimalnom broju zaposlenih grad Bor  dobiti kvotu o smanjenju.

Predlozi odluke članova Opštinskog veća, uskoro će se naći na narednom i poslednjem zasedanju Skupštine opštine Bor.

 

Izvor: Ist Media/Tv Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.