Odložen tender za prodaju RTB-a

Tender za prodaju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, koji je trebalo da bude raspisan do kraja marta, pomeren za kraj drugog tromesečja zbog dobrih poslovnih rezultata tog preduzeća, piše današnja „Politika“.
RTB je u 2017. godine ostvario neto dobit od 42,34 miliona dolara, rekli su u kompaniji za „Politiku“.
Prema memorandumu koji je Srbija potpisala sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) posle osme revizije aranžamana do kraja marta država bi trebalo da raspiše tender za privatizaciju ili strateško partnerstvo za RTB.

„U Vladi Srbije, međutim, nezvanično može da se čuje da taj rok, po svemu sudeći, neće biti ispoštovan, a kao novi datum za završetak ovog posla postavljen je kraj juna. Izabran je privatizacioni savetnik, sprema se tenderska dokumentacija i nije realno očekivati da se javni poziv raspiše pre maja“, rekao je izvor „Politike“ koji je istakao da je to pomeranje rokova posledica je isključivo proceduralnih razloga.

Finansijski izveštaj o poslovanju za 2017. još nije objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, ali u RTB-u navode  da posluju pozitivno i da su prošle ostvareni poslovni prihodi bili 302 miliona dolara, a rashodi 218 miliona dolara, tako da je dobit pre oporezivanja bila 84 miliona dolara, a neto dobitak 42,34 miliona dolara.
Ministar privrede Goran Knežević je rekao da su za RTB zainteresovane četiri inostrane kompanije, među kojima je i Ruska bakarna kompanija.

Beta

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.