Odeljenje za finansije zaboravljalo sudske troškove?

Čelnici Bora o lokalnim organima zbog čijih propusta grad trpi štetu. Odeljenje za finansije neobjašnjivo zaboravljalo sudske troškove!

Iz budžeta lokalne samouprave u Boru je tokom poslednjih desetak godina, na ime odštete ljudima koji su bili na meti pasa lutalica, isplaćeno više od 600 miliona dinara.

„Sa tolikim novcem smo mogli da sagradimo ne samo azil, već i čitavu palatu za ničije ljubimce. Uostalom, samo lane su nas ti ujedi koštali gotovo 86 miliona dinara. Pri svemu tome, bilo je i izvesnih propusta u radu, odnosno Komisija koju je oformila ovdašnja skupština nije valjano radila svoj posao“ – kaže predsednik Skupštine grada Dragan Žikić.

Konkretno, kada bi im se obratio Boranin kojeg je ujeo ničiji pas, oni su mu tražili da od JKP „3. oktobar“, koje se bavi hvatanjem pasa lutalica, pribavi potvrdu o incidentu. Zato su ljudi bili ogorčeni nepotrebnim administriranjem, pa su umesto dogovora podnosili tužbe, pokretali postupke koje je lokalna samouprava, na kraju, redovno gubila.

Problemima ni tu nije bio kraj, jer je Odeljenje za finansije iz nekog razloga isplaćivalo samo odštetu po izvršnim rešenjima, dok su sudske troškove zanemarivali, pa su nas tužili i advokati – precizira prvi čovek lokalnog parlamenta u Boru.

Istovremeno, gradonačelnik Aleksandar Milikić kao jednog od krivaca za to što su pomenuti sporovi redovno završavani na štetu lokalne samouprave navodi i ovdašnje Javno prvobranilaštvo.

Zvuči neverovatno, ali je istina da su od 86 miliona dinara, koliko smo prošle godine isplatili na ime odštete za ujede pasa, samo trećinu tih sredstava dobili oni koji su pretrpeli štetu.Ostatak novca je „otišao“ na sudske takse zato što oni nisu valjano radili ono za šta su plaćeni“ – zaključuje prvi čovek Bora.

Izvor: Novosti

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.