Odbornička bahatost i licemerje

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

ldpbor14409

Konferencija za novinare OO LDP-a Bor (SAOPŠTENJE)

Bahatost i licemerje koje su u petak demonstrirali odbornici u Skupštini Opštine ovog puta je prešla sve granice.

U prvom redu, to se odnosi na raspravu o odgovornosti Dragoslava Nikolića pri čemu bivšem direktoru Toplane nije pružena šansa da se odbrani.
Ne želimo da branimo bilo koga, a najmanje direktora preduzeća koje nije ispunilo svoju osnovnu funkciju, ali nedopustivo je blatiti ga na taj način u direktnom tv prenosu.
Smatramo, takođe, da je kadrovsko rešenje za novog v. d. Direktora svakako među najgorima koje su odbornici mogli da donesu.
Upuštanje u raspravu o građanskoj inicijativi koju je podneo LDP bez predstavnika podnosioca, koji bi tu inicijativu obrazložili je dovela do toga da odbornici potpuno promaše temu i raspravljaju o nečemu što niko od njih nije ni tražio.
Inicijativa se ne odnosi na raspisivanje izbora, već na proveru raspoloženja za izbore među građanima Bora, tj. za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za raspisivanje izbora ili nisu.
Ali je licimerno prepucavanje ko je za izbore a ko nije, dalo apsolutni legitimitet podnetoj građanskoj inicijativi jer su za nju glasali odbornici koji je nisu potpisali (DS), a oni koji su je potpisali (radikali) su glasali protiv. Odnosno, ni jedni ni drugi ne misle da je inicijativa protivna zakonima, radi se samo o tome da jednima u nekom trenutku odgovara, a drugima ne i obrnuto.
Treći momenat koji govori o bahatosti i potpunoj odvojenosti odbornika od građana je bio zajednički napad i vlasti i opozicije na predstavnika sindikata koji se usudio da im u lice kaže ono što svaki građanin ovog grada misli i najavi da će zaposleni u javnom sektoru pronaći način da ih sa vlasti „oduvaju“ kad već ne žele da prihvate odgovornost i povuku se sami.
Od momenta kad su sadašnji odbornici ušli u Skupštinu do danas, oni se svi bave jedino sâmi sobom, razbijanjem starih i stvaranjem novih koalicija, a problemi u opštini se gomilaju i komplikuju.
Danas su neki delovi javnog sektora već započeli štrajkove i proteste, a s obzirom na stanje u budžetu, za očekivati je da se vrlo brzo prošire, jer u našem gradu više ništa ne funkcioniše kako bi trebalo.
Opštinski odbor Liberalno demokratske partije u Boru daje punu podršku nastojanjima zaposlenih da se izbore za svoja zakonska prava koja im svojim pogrešnim potezima svakog dana ugrožavaju predstavnici lokalne samouprave.

Bor, 26.X 2009.                Opštinski odbor Liberalno demokratske partije Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Odbornička bahatost i licemerje

  1. Najtuznije je sto u slucaju novih izbora, situacija moze da se vrati na staro.Tj najverovatnije da hoce.
    Niko nema vecinu da formira samostalno vlast,koliko vidim, te da sam upravlja i da se pokaze kao gazda. Stoga ce opet doci do nekih koalicija i podmirivnje licih partijskih hirova.
    Gradjani treba da vide, medjusobom, sta su im zajednicki ciljevi, cemu teze i cemu se nadaju. Te da na taj nacin i u vecinskoj formi podrze neku opciju.
    Da se situacija izbistri i da konacno saznaju na cemu su: oce biti bolje ili nece, tj. neko pravi budale od njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.