OD SUTRA PODELA PAKETA PENZIONERIMA

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Raspodela paketa pomoći najstarijim sugrađanima na području Bora se nastavlja. U selima je raspodeljeno oko 90 odsto paketa, a od sutra  u osam ujutru počinje u Boru i to po mesnim zajednicama. Najpre će pakete dobiti penzioneri u naseljima Metalurg, Novi gradski centar i Bor 2. Volonteri će nositi pakete na kućne adrese, a sugrađani koji nisu prijavljeni u operativnom centru, pomoć mogu zatražiti na telefon 060 27 27 054.

IZVOR: RTV Bor

„Zbog cele situacije i uz saglasnost epidemiologa, doneli smo odluku da usporimo podelu paketa kako bismo maksimalno zaštitili volontere i najstarije građane tako da će se ova akcija produžiti“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

screenshot: youtube

Na zahtev velikog broja sugrađana i preduzetnika, Grad Bor  je otvorio namenski tekući račun za sve one koji žele da pomognu u borbi protiv koronavirusa. Broj je 840-744141843-14, po modelu 97 sa obaveznim pozivom na broj odobrenja 17 027.

Imali smo veliki pritisak od naših preduzetnika i mi smo kao grad, na osnovu instrukcije NALEDA i Vlade Republike Srbije otvorili namenski tekući podračun. Sredstva će biti utrošena najviše za potrebe naših najstarijih sugrađana i drugima kojima je pomoć potrebna“, dodao je Milikić.

Grad Bor je izdao i naredbu Centru za socijalni rad i Gradskoj upravi da otvore posebnu kancelariju u kojoj će se izdavati, na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije, dozvole za kretanje sugrađana u vreme policijskog sata koji spadaju u određene kategorije.

Takođe je izdata i naredba o zabrani kretanja u gradu bez zaštitne opreme.

Svi oni koji ne poštuju ovu naredbu biće kažnjavani. Grad je izdvojio sredstva za kupovinu 5.000 maski za potrebe javno komunalnih preduzeća i građana“, naglasio je na kraju Aleksandar Milikić.

Najavljena je i donacija borskog privatnika koji je obećao da će donirati hiljadu maski za potrebe Grada Bora i građana tako da se tržište polako stabilizuje.

80%
Awesome
  • Design
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.