Obaveštenje građanima sa pregledom nadležnog organa za overu isprava i potpisa

0 0
Read Time:58 Second

Odredbom člana 29. st. 2. i 3. Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa („Službeni glasnik RS“, br. 93/14 i 22/15) propisano je da osnovni sudovi, odnosno opštinske uprave kao povereni posao zadržavaju nadležnost za overavanje potpisa, rukopisa i prepisa do 1. marta 2017. godine, te da će izuzetno od navedenog, u gradovima i opštinama za koje nisu imenovani javni beležnici potpise, rukopise i prepise overavati osnovni sudovi, sudske jedinice, kao i prijemne kancelarije osnovnih sudova, u skladu sa članom 13. st. 4. i 5. Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava („Službeni glasnik RS”, broj 101/13), odnosno opštinske uprave kao povereni posao i posle 1. marta 2017. godine, a do imenovanja javnih beležnika.

Sa navedenog, objavljujemo tabelu u kojoj su navedene opštine odnosno gradovi za koje do danas nisu imenovani javni beležnici sa podacima o osnovnim sudovima, sudskim jedinicama, prijemnim kancelarijama ili opštinskim upravama koje nastavljaju da vrše overu isprava i potpisa. Takvih je za sada 77.

Takođe, radi potpunijeg prikaza u tabeli navedeni su i oni gradovi odnosno opštine u kojima su imenovani javni beležnici, a Ministarstvo pravde će javnost blagovremeno obaveštavati o svakom novom imenovanju javnog beležnika.

Tabela

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.