Nove usluge u Narodnoj biblioteci Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Pored kacige za virtuelnu realnost i novih, tehnološki naprednijih uređaja za kreiranje, obradu i korišćenje različitih digitalnih odnosno multimedijalnih sadržaja, NB Bor je nabavila nove, tehnološki naprednije uređaje za kreiranje, obradu i korišćenje različitih digitalnih odnosno multimedijalnih sadržaja.

Uređaje za kreiranje, obradu i korišćenje različitih digitalnih sadržaja, nabavila je u sklopu projekta „Reanimacija“, koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS, na konkursu za projekte iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti.

    null
  • hedset za virtuelnu realnost (HTC Vive) i laptop Acer Predator Helios 300, čime smo korisnicima biblioteke omogućili da, uz pomoć najsavremenije opreme, pogledaju i koriste VR sadržaje i 360° video;
  • 3 laptop računara Lenovo IdeaPad 330 Ryzen 5, tako da će radionice za decu i mlade putem kojih se razvijaju njihove digitalne veštine i medijska i informaciona pismenost, kao i radionice iz oblasti stručnog usavršavanja bibliotekara moći da pohađa veći broj polaznika, pri čemu se unapređuju i brzina i kvalitet i opseg mogućnosti rada sa multimedijalnim sadržajima;
  • „pametni“ TV, tako da su digitalizovana zavičajna i druga građa, raznovrsni multimedijalni sadržaji vezani za knjigu, čitanje, biblioteku i bibliotekarstvo, pojedine autore i književna ili neknjiževna dela, kao i neštampane informacije o fondovima i programima NB Bor dostupni svim korisnicima i posetiocima pozajmnih odeljenja za odrasle, kako bi se unapredila njihova informisanost, motivisala nova interesovanja i obogatila njihova saznanja vezana za knjigu, čitanje i bibliotečku delatnost.

Narodna biblioteka Bor će, zahvaljujući dobijenoj donaciji, od marta meseca svojim članovima moći da ponudi i korišćenje micro:bit računara.

Do kraja januara, NB Bor će dobiti 20 mikro bitova, zapakovanih kao knjige, koji će biti na raspolaganju svim korisnicima biblioteke, dok će deo njih članovi biblioteke moći i da iznajme, tj. da ih pozajme na korišćenje van biblioteke, kao knjige.

U martu će biblioteka dobiti i 5 dodatnih elektronskih setova. Ovi će se uređaji, između ostalog, koristiti i za realizaciju besplatnih radionica kodiranja za decu, mlade i odrasle.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.