Nova vlast u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

U Skupštini opštine Bor, održana je danas konsitutivna sednica. Dosadašnji predsednik Privremenog organa , Žika Golubović, pozdravio je prisutne a potom sednicu prepustio najstarijem odborniku, Nenadu Gačiću do izbora svih organa i funkcija , uključujući i predsedavajućeg Skupštine. Posle prozivke odbornika konstatovano je da kvorum postoji jer je od 35 prisutno bilo 30 odbornika. Dnevni red jednoglasno je usvojen, a onda je odbornik SNS-a, dr Zlata Marković tražila reč zahtevajućii objašnjenje o nelogičnosti iznetih podataka izborne komisije, izdvojivši biračka mesta 10, 16 i 26. Još jednom je podsetila da nije moguće da toliki broj glasača svoju građansku dužnost obavi uz pomoć drugog lica i izvestaj ocenila kao grubu omašku i previd u radu OIK.

Načelnica finansija SO Bor, Ljubinka Jelić, ukratko je objasnila da se radi o sitnim statističkim greškama koje se dešavaju u demokratskom svetu. Posle verifikacije mandata, odbornici su položili zakletvu.

Četvrta tačka dnevnog reda obuhvatala je izbor za predsednika Skupštine opštine Bor. Za predloženog kandidata, Dragana Žikića, odbornika SPS-a, glasao je 21 odbornik, što je bilo dovoljno za njegovo imenovanje. Izbor je obavljen tajnim glasanjem i prozivkom, a odbornici SNS-a  su upozorili da se time već vrši povreda poslovnika, jer nijedan od odbornika ne možet glasati pre nego što svi ostali istovremeno dobiju glasačke listiće.

Istim postupskom za zamenika predsednika Skupštine Opštine Bor izglasan je Ratko Apostolović, odbornik URS-a, sa tagođe 21 osvojenim glasom, dok je javnim glasanjem, Slobodan Badza, imenovan za sekretara. Badža je izabran na predlog gospodina Dragana Žikića.

Svi odbornici obavešteni su da u roku od trideset dana, imaju obavezu da Agenciji za korupciju podnesu izveštaj o imovinskom stanju, koji podrazumeva svu pokretnu i nepokretnu imovinu koju odbornik poseduje.

Prva radna sednica Skupštine opštine Bor u novom sazivu, zakazana je za 12. avgust sa početkom u 9:00 časova sa  sledećim predloženim dnevnim redom:

-Izbor predsednika Opštine Bor

– Izbor zamenika predsednika Opštine Bor

– Izbor članova Opštinskog veća

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.