Nikolić: Podaja RTB Bora prilika da učvrstimo prijateljstvo sa Kinom

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić predvodio je delegaciju Vlade Srbije prilikom posete kompaniji „Zijin Mining“, zainteresovane za RTB Bor. Privatizacija RTB Bora je prava prilika da učvrstimo prijateljstvo koje je predsednik NR Kine Si Đinping nazvao čeličnim, kaže Nikolić.

Tokom razgovora sa izvršnim direktorom i predsednikom UO „Zijin Mining grup“ Čen Đingh, Nikolić je istakao da je Vlada Republike Srbije zainteresovana za saradnju sa ovom kineskom kompanijom.
Nikolić je rekao da ukoliko dođe do realizacije privatizacije RTB Bora od strane „Zijin“ kompanije u okviru „Pojasa i puta“ veće investicije u rudarstvo neće biti.

„Privatizacija RTB Bora je prava prilika da učvrstimo prijateljstvo koje je predsednik NR Kine Si Đinping nazvao čeličnim“, naveo je Nikolić.

Izvršni direktor „Zijin Mining grup“ Čen Đingh prilikom razgovora rekao je da je zainteresovan za privatizaciju RTB Bora, naglasivši da kompanija „Zijin Mining“ ima vodeću ulogu u inicijativi „Pojas i put“ kada je reč o kineskom ulaganju u rudarsku industriju.

Aktuelni investicioni projekti kompanije „Zijin Mining“ uglavnom se distribuiraju u više od 20 provincija Kine i devet zemalja u inostranstvu među kojima su: Rusija, Kirgistan, Tadžikistan, Kanada, Demokratska Republika Kongo, Papu Nova Gvineja, Peru, Australija i Južna Afrika.
Direktor kompanije je rekao da inovacioni pristup u radu je jedan od glavnih načina poslovanja kompanije, takođe, Zijin pridaje veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, kompanija je tri puta osvojila kinesku nagradu za dobročinstvo, stvorila više od 23 hiljade radnih mesta.

„Rudnici zlata i bakra na planini Zijin se pridržavaju inovativnog koncepta i postali su primer poslovanja za kineske rudnike sa održivim razvojem visoke efikasnosti i niskih troškova, uz poštovanje cilja „Radna opasnost na nuli, ekološka nesreća na nuli i profesionalna bolest na nuli. Svojom politikom poslovanja „Zijin“ je načinio značajan progres u kineskoj rudarskoj industriji“, istakao je izvršni direktor kompanije.

Predsednik Nacionalnog saveta, nakon obilaska kompanije „Zijin“ i rudnika zlata i bakra rekao je da je očigledno da je kompanija prevazišla način dosadašnjeg razmišljanja o rudarstvu i da je dobro što se širi na druge kontinente, ne samo zbog profita već i zato što iza nje ostaje čist i uređen teren, radnici su zaštićeni po najvišim svetskim standardima.

„Iskreno se nadam da ćete doći u Srbiju jer vaša kompanija podiže standard u rudarstvu“, naglasio je Nikolić.

 

Izvor: RTS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.