(NE)ODGOVORNOST

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

o.vece1512

Koalicija u Boru više ne funkcioniše. Podpredsednik opštine predrag Balašević je na početku sednice Opštinskog veća predložio da se donese odluka o privremenom finansiranju jer je očigledno da vladajuća koalicija zapala u duboku krizu. Predlog nije usvojen.

Sednica je nastavljena odlučivanjem po tačkama dnevnog reda a predsednik Opštine Bor, Branislav Rankić je predložio da se donese odluka kojom će svi otpušteni radnici iz Javne Ustanove „Sportski centar“, Centra za Kulturu i ŠRIF-a biti vraćeni na posao. Posle konsultacija oko forme predloga sa opštinskom pravnom službom predlog je stavljen na glasanje i usvojen.

Nakon donošenja ove odluke za reč se javio član veća Mirlivoje Janoševič koji je naglasio da je zadovoljan odlukom kao i da je njeno donošenje jedini razllog zbog kojeg prisustvuje sednici Veća. Branislav Rankić je pokušao još jednom da obrazloži  da je otpuštanje radnika bilo potrebno zbog nemogućnosti da se iz budžeta opštine obezbede plate za sve ali pošto je mišljenje koalicionih partnera drugačije odluka je pravosnažna i direktori i vršioci dužnosti direktora ovih ustanova i preduzeća treba da do petka dostave korekciju sistematizacija koja će odmah biti odobrena pa će samim tim problem biti rešen.

Na sednici je odobreno povećanje cene usluga JKP- u Vodovod koje je po svemu sudeći jedino moguće rešenje kako bi stanovnici bora imali ispravno i kvalitetno vodosnabdevanje u narednom periodu. Sam predlog a kasnije i odluku obrazložio je vršilac dužnosti direktora Slaviša Ranđelović.

Radnici JU „Sportski centar“ koji su u holu opštinske zgrade štrajkovali tražeći da se vrate na posao su po saopštenju koje je u ime opštinskog veća saopštio Milivoje Janošević, reagovali raznoliko. Nekolicina je oduševljeno aplaudirala dok su drugi, očigledno zbunjeni pokušali da saznaju više od novinara i opštinslkih službi.

Iako su svi mediji informaciju o sednici i donešenim odlukama  i jutros preneli doslovce bez ikakvih komentara , nije jasno kako će navedene ustanove funkcionisati znajući probleme vezane za bužet, i sve ostale okolnosti koje ovakvu, po mnogina iznuđenu odluku, čine pomalo neozbiljnom i neodgovornom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “(NE)ODGOVORNOST

  1. Ovo je još samo jedan dokaz nepotpkupljivosti, principijelnosti i spremnosti na ličnu žrtvu pojedinaca iz koalicije na vlasti. U tom dokazivanju više puta se istakao upravo Milivoje Miki Janošević koji je sa oduševljenjem podigao ruku i glasao za odluku da se i novi i stari radnici nađu na opštinskom budžetu, iako dobro zna da će to dovesti u pitanje isplatu zarada ostalim javnim ustanovama koje zakonito posluju. U jednoj od njih radi i Mikijeva žena.
    Ali, opšta dobrobit je za ove neprikosnovene borce za pravdu, istinu i zakon uvek bila iznad lične!

  2. „Na sednici je odobreno povećanje cene usluga JKP- u Vodovod koje je po svemu sudeći jedino moguće rešenje kako bi stanovnici bora imali ispravno i kvalitetno vodosnabdevanje u narednom periodu.“

    Naravno da im nije teško da se slože za svako povećanje bilo koje od komunalnih usluga kada su u troškove poslovanja bilo kog od javnih preduzeća ugradili i plate za svoje prijatelje i rođake koje su zaposlili iako u tim preduzećima već postoji višak radnika.

    Ona javna preduzeća za čije usluge nemaju nadležnost za povećanje cena a u kojima su takođe zapošljavali svoje rođake i prijatelje morali su fiktivno da ugase kako bi se otarasili od radnika koje nisu oni zaposlili već neka vlast pre njih, ali kada su se suočili sa štrajkom glađu otpuštenih radnika, u strahu od posledica, proradila im je demagoška politička svest, pa su doneli odluku da se svi vrate na posao iako znaju da ne postoje sredstva za plaćanje tolikog broja radnika.

    Što se tiče izjave Milivoja Janoševića, svi ga znamo kao borskog šampiona u demagogiji i lovca na podelu političkog plena, zbog čega je bio u vlasti svih mogućih koalicija od 2000. godine, tako da verovatno ni sam nezna koliko je puta bio partijski golub prevrtač, jer svaka politička opcija koja ima šanse da osvoji lokalnu vlast, uz odgovarajuće ustupke, može računati na njegovu saglasnost u krckanju opštinskog budžeta, nabijanju cena komunalnih usluga, na po nekom partijskom zapošljavanju itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.