Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora (VIDEO)

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second
Glavni odbor Srpske napredne stranke odlučio je na današnjoj sednici da se ide samo na izbore u Beogradu i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora. Pre odluke GO SNS-a novinarima i članovima SNS-a se obratio predsednik te stranke Aleksandar Vučić koji je rekao da su svi argumenti „iz ugla države“ da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore, iako u stranci postoje jaki argumenti u korist vanrednih izbora.
Funkcionerka SNS Maja Gojković je rekla da su se čuli različiti predlozi na Glavnom odboru. Rasprava je trajala dugo i čula su se mišljenja svih članova stranke, rekla je ona.
„Sa preko 500 glasova i samo četiri glasa protiv, odnosno za drugi predlog, Glavni odbor je odlučio da izađemo isključivo na izbore za Skupštinu grada“, rekla je Gojković posle sednice.
Gojković je ocenila da je to najbolja moguća odluka za Srbiju.
Ona je rekla da je na sednici Predsedništva SNS, koja je održana pre GO, bilo različitih mišljenja i da na GO nisu izašli sa jednim konkretnim predlogom, ali da je prevladao stav koji je izneo predsednik SNS Aleksandar Vučić, da se sa beogradskim izborima ne raspisuju i vanredni parlamentarni.
Gojković je rekla da je rasprava o Vučićevom predlogu trajala dugo i da je bila sadržajna.

Vučić: Za stranku bolji vanredni parlamentarni, ali ne i za državu

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je na Glavnom odboru stranke da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore, a da se sačeka redovan termin za parlamentarne. Ipak, konačnu odluku će doneti GO SNS-a, rekao je Vučić.
Vučić je rekao i da su se na predsedništvu SNS-a čuli argumenti za održavanje vanrednih parlamentarnh zajedno sa beogradskim izborima. On je naveo i da su iz ugla stranke svi argumenti jasno za vanredne parlamentarne izbore, međutim, argumenti „iz ugla države“ su protiv održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.
Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je u 11 sati u beogradskom Centru „Sava“.
„Ako idemo na parlamentarne izbore, ne gubimo mnogo vremena i biće sve u redu s budžetom, mi ne kupujemo glasove, ne mažemo oči narodu, ali se brinem jer nećemo moći da razgovaramo o Kosovu, o nastavku reformi Vlade. I još jedan je razlog, ako idemo na izbore, mislite da ima smisla da ostavimo istog premijera, predsednicu Skupštine, ja mislim da obe dobro rade svoj posao. Ana ima moju punu podršku jer radi vredno i dobro“, rekao je Vučić članovima stranke.

 

Izvor: Insajder

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.