„Napraviće od RTB-a giganta u našem delu Evrope“

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je po dolasku u Kinu da je ugovor u vezi RTB Bora od dugoročnog značaja za Srbiju.

Posebno, kako je rekao, što će od RTB napraviti giganta u našem delu Evrope.

„Duboko verujem da je ovo izuzetno značajna poseta, poseta koja osnažuje odnose Kine i Srbije na političkom nivou. Izuzetno je značjano što će predsednik Vučić i naša delegacija imati susret sa predsednikom Kine Si Ðipingom i premijerom Li Kećijangom. To govori da su politički odnosi naše dve zemlje na najvišem nivou i da smo uspeli da te političke odnose pretočimo u jačanje naše ekonomske saradnje, dalje investicije i dalji nastup kineskih kompanija na našem tržištu“, rekao je Antić.

Antić je posebno istakao da je važno što smo iz prve faze, u kojoj smo imali učešće kineskih kompanija u infrastrukturnim i energetskim projektima, prešli na drugu fazu koja je značajna i vezana za direktne investicije kineskih kompanija, njihovo pojavljivanje u vlasništvu, počev od Hbis-a, kada je u pitanju Železara Smederevo.

Prema njegovim rečima posebnu važnost, tokom posete, ima, s tim u vezi, ugovor koji će biti potpisan o strateškom partnerstvu između kompanije Ziđin i Vlade Sbrije vezano za RTB Bor.
„Reč je o nečemu što ima dugoročno veliki značaj za Srbiju, nečemu što će dugoročno da stabilizuje RTB, da od te kompanije koja je strateški važna za Srbiju napravi giganta u toj oblasti i u našem delu Evrope, da napravi od te kompanije preduzeće koje će se razvijati, imati ozbiljni investicioni ciklus“, rekao je on.
Antić naglašava da je za njega posebno značajno što je „ta kompanija, sa kojom će biti potpisan sporazum, pobedila na tenderu za strateško partnerstvo, tenderu koji je bio međuanrodni i na taj način smo dali dodatni legitimitet celom postupku, i saradnđi između Srbije i Kine“, naglasio je Antić.
On je istakao da će biti prilike i za susret sa velikim brojem kineskih kompanija, koje su dobrodošle da učestvuju u različitim procesima privatizacije preko starteških partnerstava u Srbiji sa idejom da to bude u najboljem interesu Srbije.

 

Izvor: Tanjug

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.